Annons

Superhjältefilmen hyllas: ”Den är allt jag ville ha”

Brie Larson som Carol Danvers, också känd som Captain Marvel.
Brie Larson som Carol Danvers, också känd som Captain Marvel. Foto: Marvel Studios/TT

Den 21:a filmen i Marvels filmuniversum, liksom Marvels första film med en kvinna i huvudrollen, har nu visats för pressen. ”Captain Marvel” utspelar sig under 90-talet och följer Carol Danvers resa från militär till intergalaktisk superhjälte. Texten nedan innehåller spoilers.

Under strecket
Publicerad

#CaptainMarvel är allt jag ville ha från Marvels första kvinnliga superhjältinna. Brie Larson är underbar som Carol Danvers. Fräck, rolig, uppstudsig, modig – hon regerar över rymden. (...)” skriver Forbes-kritikern Alisha Grauso i en tweet.

”Filmen har så många överraskningar! ’Captain Marvel’ tar Marvels filmuniversum till nya höjder. Den här filmen kommer att räknas som en av de bästa. Definitivt topp fem enligt mig”, tweetar ”Geeks of doom”-skribenten Mikael Lee.

Men det är inte bara Captain Marvel själv som fått lysande recensioner, kaptenens katt Goose och filmens skurk, formskiftaren Talos, verkar vara väl mottagna inslag.

Som många fans misstänkte är det nu bekräftat att filmens soundtrack är en sorts ”Best of 90’s”, a la ”Guardians of the galaxy”, fast där var det 1980-talet som gällde.

Efter reklamen visas:
Captain Marvel

Något som kan förvåna personer som sett trailern är att en stor del av filmen utspelar sig i rymden och tonen ligger mellan ”Guardians”-franchisen och ”Ant-Man”, enligt Syfy-kritikern Dorian Parks.

Enligt honom bjuder filmen även på två slutscener i eftertexterna, så kom ihåg att sitta kvar en stund extra under premiären.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons