Annons

Supportrar uppmanade poliser att skjuta sig

AIK-klacken med bengaler och flaggor på läktaren under lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan AIK och Örebro SK på Friends Arena.
AIK-klacken med bengaler och flaggor på läktaren under lördagens fotbollsmatch i allsvenskan mellan AIK och Örebro SK på Friends Arena. Foto: Christine Olsson/TT

Supportrar på AIK-läktaren höll upp banderoller där de hängde ut de poliser som sköt ihjäl Eric Torell – och uppmanade dem att skjuta sig själva.

Nu utreds banderollerna av polis.

Under strecket
TT
Publicerad

På lördagens match mellan AIK och Örebro på Friends Arena i Solna trappades konflikten mellan polisen och allsvenska fotbollssupportrar upp ytterligare.

AIK-anhängare höll upp texter som hänvisade till dödsskjutningen av Eric Torell och namngav de tre poliser som friades i Stockholms tingsrätt i veckan. En text löd: "25 skott för att avrätta en förståndshandikappad. Det behövs bara tre i era pannben." En annan: "Gör samhället en tjänst – skjut er själva."

– I egenskap av klubbchef för AIK Fotboll så skämdes jag på Friends Arena när banderollerna kom upp. Det var flera som var direkt osmakliga. Det här är självklart inget som klubben AIK står bakom, säger klubbens vd Jens T Andersson till Aftonbladet.

AIK har polisanmält banderollerna. Ärendet rubriceras grovt förtal och hot mot tjänsteman, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.

Herrarnas allsvenska har sedan i våras kantats av incidenter där supportrar och polis hamnat i konfrontation. Konflikten handlar bland annat om hårdare regler på läktarplats.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons