Annons

Svanberg sålde miljardpost – nekar till insiderbrott

Han kände till Melker Schörlings försämrade hälsa, men han trodde aldrig att Schörling skulle avgå så snabbt. Nu berättar Carl-Henric Svanberg för Dagens Industri om aktieförsäljningen i Melker Schörling AB i september för nästan en miljard kronor.

Under strecket
Publicerad

Carl-Henric Svanberg.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Carl-Henric Svanberg.

Foto: Henrik Montgomery/TT
Carl-Henric Svanberg.
Carl-Henric Svanberg. Foto: Henrik Montgomery/TT

Carl-Henric Svanberg sålde sin jättepost i Melker Schörling AB i september. Aktierna köptes av Melker Schörling själv för 943 miljoner kronor, och affären gjordes upp utanför börsen.

I onsdags i förra veckan meddelade Melker Schörling sin avgång på grund av gradvis försämrad hälsa.

Carl-Henric Svanberg har fått kritik för att han dels haft kännedom om vännen Schörlings försämrade hälsa och därigenom utnyttjat insiderinformation, dels utnyttjat familjens svåra situation, skriver DI.

Men nu talar Carl-Henric Svanberg själv ut i tidningen. Han visste inte att Melker Schörling skulle avgå så snabbt, säger han till DI. Carl-Henric Svanberg tycker inte att det är fråga om insiderinformation, eftersom både köpare och säljare av aktieposten hade tillgång till liknande information.

Han säger ändå till tidningen att han har en stark tro på Melker Schörling AB. Carl-Henric Svanberg kandiderar till styrelsen i bolaget.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons