Annons

En död i krock efter polisjakt i Stockholm

Föraren vägrade stanna, och polisen inledde en intensiv jakt som slutade med en svår krock. En person har avlidit och ytterligare två är allvarligt skadade. Nu ska polisens agerande utredas.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

En person har avlidit och två personer är allvarligt skadade efter att tre bilar krockat i samband med en polisjakt på Örbyleden i södra Stockholm strax efter midnatt.

– En patrull skulle stoppa en bil, men föraren stannade inte på polismans tecken. Föraren körde iväg, och poliserna förföljde bilen, säger Per Fahlström, presstalesperson hos polisen.

I en korsning krockade bilföraren med två andra bilar.

– Tre personer skadades allvarligt, en av dem har tyvärr avlidit. Ytterligare en person har skadats lindrigt.

Räddningsarbetet blev omfattande. De skadade fördes med ambulans och ambulanshelikopter till sjukhus.

Föraren är nu misstänkt för flera brott. Rubriceringarna är grovt vållande till annans död, grovt vållande till kroppsskada, grov vårdslöshet i trafik samt olovligt brukande av fordon eftersom bilen han körde visade sig vara stulen.

Men även polisernas agerande ska också utredas.

– Vi har underrättat åklagare vid särskilda åklagarkammaren. Om poliserna har gjort rätt eller fel får åklagaren titta på.

Han kan inte säga vad det var som fick polispatrullen att vilja stoppa bilföraren.

– Det kan ha funnits en misstanke om något brott, men jag kan inte säga det nu. Det kommer att ske en grundlig undersökning, säger Per Fahlström.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons