Annons

Skogsbrand i Bohuslän under kontroll

Räddningstjänst kämpar med en skogsbrand söder om Uddevalla – på måndagen bedömdes branden vara under kontroll. Arkivbild.
Räddningstjänst kämpar med en skogsbrand söder om Uddevalla – på måndagen bedömdes branden vara under kontroll. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery
Under strecket
TT
Publicerad
Efter reklamen visas:
Räddningsarbetare vid skogsbranden i Bohuslän

Ett stort räddningspådrag kämpar med en skogsbrand söder om Uddevalla i Bohuslän. Markpersonal från flera brandstationer är på plats och helikoptrar har vattenbombat brandområdet sedan söndagen. Vid lunchtid på måndagen bedöms branden vara under kontroll.

– Vi har en bra temperatur och vindstyrkan är gynnsam. Bedömningen är att det inte finns risk för spridning och helikoptrarna fortsätter att vattenbomba för att få släckt elden, säger Thomas Paulsson, kommunikatör på Räddningstjänsten mitt Bohuslän, till TT.

Det var efter en bilolycka på väg 678 som ett av fordonen fattade eld, och närliggande terräng började brinna. Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) gick ut under söndagen och flera närliggande fastigheter evakuerades. Det togs tillbaka på söndagskvällen då faran ansågs vara över. Ett område på 45–50 hektar är brandpåverkat och släckningsarbetet beräknas ta tid.

– Vi fortsätter med oförminskad styrka, det är ingen neddragning av personal och den akuta insatsen tror vi kommer att pågå ett till två dygn, säger Thomas Paulsson till TT.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons