SvD Junior: Hemsk händelse på Ariana Grandes konsert

I går kväll hände en hemsk sak. Flera personer dödades och skadades under Ariana Grandes konsert i Manchester.

Under strecket
Publicerad

Ett Ariana Grande-fan tröstas.

Foto: Rui Vieira/APBild 1 av 1

Ett Ariana Grande-fan tröstas.

Foto: Rui Vieira/APBild 1 av 1
Ett Ariana Grande-fan tröstas.
Ett Ariana Grande-fan tröstas. Foto: Rui Vieira/AP

Ariana Grande startade sin turné i Stockholm den 8 maj. I måndags spelade hon på Manchester Arena i engelska Manchester. När fans var på väg ut ur arenan skedde en explosion precis utanför arenan. Vittnen hörde en eller två smällar. Polisen har bekräftat att minst 22 personer dödats, och runt 60 personer är skadade. De flesta av Ariana Grandes fans är unga. Tyvärr finns det också barn bland dem som dött och skadats, enligt uppgifter från polisen.

Många poliser jobbar nu hårt för att ta reda på vad det är som hänt. Det är mycket som är oklart, men händelsen utreds som ett terrordåd och det finns en misstänkt person. Polisen tror att han dog vid explosionen. Polisen uppmanar folk att vara försiktiga med uppgifter som kanske inte stämmer, och inte sprida vidare rykten. Man ska också tänka på att inte sprida vidare hemska bilder.

Precis som när det skedde ett terrordåd i Stockholm tidigare i våras har invånarna i Manchester öppnat upp sina hem och hjärtan. Folk som inte kunde ta sig hem fick hjälp med sovplatser och mat.

Det är ovanligt att sådana här händelser sker, men känner du dig ledsen och orolig kan det hjälpa att prata med en vuxen eller en annan person som du litar på. När man slipper bära på jobbiga saker själv brukar det kännas lite lättare. Du kan också ringa Bris på 116 111 och chatta med kuratorer på bris.se.

Ariana Grande, som är okej, är jätteledsen och har skrivit en hälsning på Twitter: ”Förkrossad. Från botten av mitt hjärta. Jag är så, så ledsen. Jag har inga ord”.

Annons
Annons
Annons
Annons