Annons

Peter Alestig:Svenskarnas krav: Ta ert klimatansvar, arbetsgivare

En av fem svenskar tycker att arbetsgivaren gör för lite för klimatet, enligt en undersökning från Manpower.
En av fem svenskar tycker att arbetsgivaren gör för lite för klimatet, enligt en undersökning från Manpower. Foto: Erik Simander/TT

Svenskarna skickar ett krasst budskap till sina arbetsgivare: Ni gör för lite för klimatet. En av åtta säger till och med att de har tackat nej till jobb där arbetsgivaren gör för lite.

För den som vill pressa sin arbetsgivare att bli bättre, finns några enkla och effektiva åtgärder.

Under strecket
Publicerad

Klimatpositiva arbetsgivare tar tåget framför flyget när det är möjligt.

Foto: Tomas OneborgBild 1 av 2

Företag kan minska sina utsläpp genom att införa en vegonorm på alla möten.

Foto: Dan Strandqvist/TTBild 2 av 2

Det pratas om att världen behöver en klimatdiktatur för att verkligen få fart på omställningen och minska utsläppen. Och visst, demokratins kvarnar mal ofta långsammare än när en enskild person pekar med hela handen.

2019 verkar vara året när kvarnarna till slut får upp tempot – och fortsätter att accelerera. Det handlar inte bara om Greta Thunberg och vågen av skolstrejker, eller om hur demonstranter i Extinction Rebellion blockerar centrala London.

Det handlar också om hur kraven från vanliga Svenssons, eller deras motsvarigheter i andra länder, har skjutit i höjden. I höstas fick en nyhet från Frankrike internationellt genomslag: 20 000 studenter på landets toppuniversitet lät meddela att de vägrade ta jobb hos företag som inte tar klimathotet på allvar.

Om man vill ta det ett steg längre kan man göra som en vän till mig och försöka få hela företaget att bli klimatpositivt.

Och att döma av en ny undersökning i Sverige, beställd av Manpower, håller ett liknande skifte på att ske i Sverige.

Enligt undersökningen, där drygt 2 300 svenskar mellan 18 och 65 har svarat på frågor om sin syn på arbetslivet, tycker hela nio av tio (85 procent) att det är viktigt att arbetsgivaren tar ansvar för klimatet. En av fem tycker att arbetsgivaren gör för lite. Och nästan lika många, 14 procent, har rent av sagt nej till jobb – på grund av arbetsgivarens bristande klimatansvar.

Annons
Annons

Klimatpositiva arbetsgivare tar tåget framför flyget när det är möjligt.

Foto: Tomas OneborgBild 1 av 2

Företag kan minska sina utsläpp genom att införa en vegonorm på alla möten.

Foto: Dan Strandqvist/TTBild 2 av 2
Klimatpositiva arbetsgivare tar tåget framför flyget när det är möjligt.
Klimatpositiva arbetsgivare tar tåget framför flyget när det är möjligt. Foto: Tomas Oneborg

Så vad kan man göra om man vill se till att ens arbetsgivare blir klimatpositiv? Ett första steg är att göra som vi på SvD: att klimatkompensera alla resor – och att välja tåget eller distansmöten framför flyget vid alla tillfällen när det är möjligt.

Om man vill ta det ett steg längre kan man göra som en vän till mig och försöka få hela företaget att bli klimatpositivt. Alltså att man klimatkompenserar för all företagets negativa klimatpåverkan, gärna i så kallad Scope 3 där allt från kundernas till leverantörernas klimatpåverkan också räknas med.

Företag kan minska sina utsläpp genom att införa en vegonorm på alla möten.
Företag kan minska sina utsläpp genom att införa en vegonorm på alla möten. Foto: Dan Strandqvist/TT

Behöver du argument till chefen? Regeringen bjöd på ett fint sådant i vårbudgeten. All klimatkompensation ska bli avdragsgill.

Självklart ska det poängteras – precis som det gjordes av Naturskyddsföreningen i SVT häromdagen apropå att flygbolaget BRA klimatkompenserar alla sina resor (det ingår i biljettpriset) – att klimatkompensation räcker inte för att rädda planeten. Vi måste också sänka utsläppen. Snabbt.

Annons
Annons

Ett sätt att göra det är att få företaget att införa vegonorm på alla lunchmöten, alltså att det är de som vill äta kött eller fisk som får säga till – i stället för tvärt om, att man ska säga till om man inte vill äta kött. Köttet är, som jag har skrivit om tidigare, en av våra allra största klimatbovar.

Kan Arla, med sina många tunga transporter, skifta till helt fossilfria transporter så kan väl ni?

Ett annat område där man kan skapa stor klimatpositiv effekt är att få chefen att se över företagets investeringar. Kanske kan man få arbetsgivaren att göra som bland andra Stockholms stad, Chalmers, Örebro kommun, Lunds kommun och Svenska kyrkan, och divestera – alltså sälja av alla tillgångar, både aktier och fonder, som innehåller bolag som är verksamma inom fossilindustrin.

Argumentet till chefen, förutom att det är bra för planeten och framtida generationer? Att det också är smart rent ekonomiskt. I den nya boken Guld och gröna skogar, av Nordeas hållbarhetschef Sasja Beslik och hans kollega Karim Sayyad (håll utkik efter SvD:s intervju med dem i helgen), konstaterar författarna att fonder med hållbarhetsprofil generellt sett presterar klart bättre än bolag med låg hållbarhetsrating – något som alltmer forskning också pekar på.

Slutligen, ta en titt på din arbetsgivares transporter. Budskapet till chefen: Kan Arla, med sina många tunga transporter, skifta till helt fossilfria transporter så kan väl ni?

Ruva på den här listan under påsken, ta med den till chefen på tisdag – så fortsätter vi få klimatdemokratins kvarnar att accelerera.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons