Annons

Lagerbäck: "Inte i vinnarspåret"

Lars Lagerbäcks Norge tappade ledningen på Friends arena.
Lars Lagerbäcks Norge tappade ledningen på Friends arena. Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix/TT

Prestationen kunde han inte klaga på. Värre var det med resultatet och dess konsekvenser.

– Vi ligger inte i vinnarspåret direkt, säger Lars Lagerbäck, Norges svenske förbundskapten, efter 1–1 på Friends arena i EM-kvalet.

Under strecket
TT
Publicerad

Lars Lagerbäck var tillbaka på svensk mark i förbundskaptensrollen. Men på fel sida.

Den tidigare svenske förbundskaptenen befann sig på sidlinjen för att leda sitt Norge till seger mot Sverige.

Någon vinst blev det dock inte. Däremot oavgjort – precis som i EM-kvalmötet i mars. 3–3 på Ullevål i våras blev till ett nytt kryss på Friends.

– Det är en jämn kamp, vi hade några lägen i slutet av andra när vi kunde ha avgjort. Men jag kan inte klaga på resultatet, jag tycker att spelarna gör en väldigt bra insats. Jag är förhållandevis nöjd med allt utom att vi tappar två poäng, säger Lagerbäck.

– Våra spelare gjorde det klart bra. Jag menar, Sverige på Friends är ett av de tuffare motstånden att möta. Det är bara att titta på rankningen (18) så ser du hur bra Sverige är, fortsätter han.

Med sekunder kvar av första halvlek såg Norge ut att gå mot alla tre poängen. Joshua King snappade upp en felpassning av Andreas Granqvist och startade en kontring. Han hittade ut till unge Martin Ødegaard som i sin tur spelade fram lagkaptenen Stefan Johansen.

Men Emil Forsbergs kvittering i andra halvlek blev kostsam och för andra gången i årets två kvalmöten tappade Norge en ledning.

– Det är sånt som händer, vi möter ett bra lag som hade ett snabbt passningsspel. Vi gick med två spelare på bollen och Emil fick en fri yta, säger Lagerbäck.

Blev det den matchbild du förväntade dig?

– Det blev mycket kamp. Vi höll en organisation hela matchen i genom. Vi släppte till två chanser plus målet. Det är jag mycket nöjd med.

Hur ser du på chansen att nå EM-slutspelet nu?

– Det är så svårt att uppskatta. Vi är inte i vinnarspåret. Tabellen ljuger inte. Vi måste ha hjälp för att komma minst tvåa.

Om Sverige är ett av de tuffare motstånden så går det att se Norges kommande motståndare som en ännu svårare nöt att knäcka. Den 12 oktober väntar nämligen Spanien på hemmaplan.

Norge är fyra i gruppen på nio poäng, två poäng bakom tvåan Sverige och hela nio efter Spanien.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons