Foto: Malin Hoelstad

”Symbolvärde att jag som chef vågar leva som jag är”

Ingen vd i näringslivet har gjort det tidigare. Det krävdes mod, planering och styrka. Uppbackad av koncernledningen gick toppchefen på Ica, Caroline Farberger, ut offentligt med sitt livs största förändring.

Uppdaterad
Publicerad

En man. En kvinna. En människa. Caroline Farbergers resa har börjat och hon beskriver den som både svår och krokig. Men livsavgörande.

Nu gör hon det som ingen annan svensk vd i näringslivet tidigare har gjort – går ut offentligt med sitt beslut att gå från att leva som man till att leva som kvinna.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Sommaren 2017 kom insikten att det ”mentala skoskavet” handlade om förändring. Att hon, som hittills levt som Carl Farberger, vd på Ica Försäkring, behövde leva som kvinna för att få harmoni i tillvaron och känna sig lycklig.

Ett långt och personligt reportage om sin könsdysfori i DI Weekend för två veckor sedan blev det första steget att offentliggöra sitt beslut.

Annons

Och i SvD:s webb-tv program Ekonomistudion gjorde hon under fredagen sin första direktsända tv-intervju som Caroline.

Varför har du valt att prata offentligt om detta?

– Jag förstår att det har ett symbolvärde att jag som chef går ut. Jag vet att det finns många därute i näringslivet som inte vågar leva som de är. Min tanke är att bevisa att det faktiskt går.

Efter reklamen visas:
Ekonomistudion 2018-09-28 05:56 Hela sändningen

Caroline Farberger beskriver det som en långresa, en berg-och dalbana. Beslutet krävde noggrann planering och en långsam komma-ut-process.

– För mig har det också handlat om att få med sig så många som möjligt men också att jag inte ska tappa i min auktoritet som yrkeskvinna.

Om jag stack ut skulle jag sätta min karriär på spel och tyvärr tror jag att det ser ut så fortfarande för många.

Hon började som vd på Ica Försäkring 2016. Då hette hon Carl och handplockades från en chefsposition på Trygg Hansa. Som vd i en börsnoterad miljardkoncern, rör sig Caroline Farberger i en mansdominerad och konservativ värld. Hon är medveten om att det finns en rädsla i näringslivet att prata om den här typen av frågor.

Annons

När hon själv började sin karriär i finansbranschen för 26 år sedan var det mycket som var annorlunda jämfört med i dag. Hon berättar om sin egen normativa inställning på sitt första jobb, en amerikansk konsultfirma. Caroline Farberger tittade på hur man klädde sig och betedde sig.

– Fanns det seniora förebilder ville man efterlikna dessa och ogärna avvika för mycket. Om jag stack ut skulle jag sätta min karriär på spel och tyvärr tror jag att det ser ut så fortfarande för många, även högt upp i karriären. Det finns en känsla av att ha mycket att förlora. Det är tryggt att uppfattas som normativ, .

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Hon hoppas att hennes berättelse kan ge ökad styrka till andra att leva som de är. Hennes mejlkorg svämmar över. Många brev kommer från föräldrar till ungdomar som genomgår en könskorrigering och som uttrycker en oro för framtiden.

Du var över 50 när du fattade beslutet att påbörja och genomföra en könskorrigering. Ångrar du att du väntade så länge?

Annons

– Jag har valt att inte blicka bakåt. Nu är jag bara glad över att från och med nu kunna leva mitt liv som den kvinna jag är. Mitt ledarskap har formats under de 20 år som jag har arbetat som chef och jag tror inte att det kommer att ändras. Mina kunskaper som jag har byggt upp längs vägen kommer fortsätta att prägla mitt ledarskap, säger hon och fortsätter:

– Skillnaden nu är kanske att jag framstår som något mer autentisk som person. Och att jag kan stimulera andra att våga var mer autentiska genom att bjuda på mig själv och min resa.

En transition har många aspekter. Det handlar om såväl medicinskt som socialt och juridiskt kön, det vill säga vilket kön och namn som står i passet. Att genomgå förändringen har krävt enorm planering och struktur. Egenskaper som en vd på ett av Icas stora tillväxtområden besitter. Caroline Farberger har sedan förra sommaren projektlett sin egen förändring minutiöst.

– Det är många saker att hålla i luften, som en stor projektplan som gäller hela livet och tillvaron, säger hon och menar att ett lugnt och metodiskt agerande banar väg för att helskinnad ta sig genom processen på ett bra sätt.

Annons
Caroline Farberger, vd Ica Försäkring och hennes närmsta chef Marie Halling vd på Icabanken.
Caroline Farberger, vd Ica Försäkring och hennes närmsta chef Marie Halling vd på Icabanken. Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Mottagandet från högsta ledningen och närmaste cheferna har varit viktigt. Som ett av Sveriges mest kända varumärken la ledningen på Ica mycket kraft på att stötta.

Det första samtalet med sin chef krävde stora förberedelser. Men de två fulltecknade A4-sidorna med vad Caroline Farberger ville ha sagt på mötet behövde aldrig användas.

– Nej, jag klarade av det jag ville ha sagt från hjärtat. Jag hade övat på vänner och familjemedlemmar. Det gav en vana för själva komma-ut-samtalet. Men det är klart att det var en anspänning.

Caroline är en uppskattad och skicklig vd och ledare och vi ville göra allt för att hon skulle kunna fortsätta att verka i den rollen.

Var du någon gång rädd för att du skulle förlora din roll och din position?

– Nej, egentligen inte. Jag känner mig ganska trygg med att Ica är en värderingsdriven organisation där vi tar hand om varandra. Och det har verkligen visat sig.

Annons

Hela koncernen stod bakom Caroline Farberger. En av dem som har gjort henne sällskap på resan är hennes närmsta chef Marie Halling, vd på Ica banken.

– Caroline är en uppskattad och skicklig vd och ledare och vi ville göra allt för att hon skulle kunna fortsätta att verka i den rollen, säger Marie Halling till SvD.

Även för Marie Halling har resan varit utvecklande. Att hantera en medarbetare som genomgår en könskorrigering ingår normalt inte i de ledarskapsutbildningar och kurser i krishantering som finns att tillgå.

Hur vet man att man gör rätt som chef?

– Jag tror att dialogen har varit det viktigaste. Vi har varit en arbetsgrupp som haft mycket diskussion och jobbat med frågan. I grunden är det ett privat beslut som Caroline har tagit och då får vi som arbetsgivare göra allt för att förutsättningarna ska bli så bra som möjligt, säger Marie Halling.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman
Annons

Hon medger att hon hade farhågor, inte minst eftersom försäkringsbranschen är konservativ, och var beredd på ett och annat höjt ögonbryn i branschen, från kunder och externa leverantörer. Men även där fanns det en tydlig plan för hur det skulle hanteras.

– Vi ville att förändringen skulle bli så naturlig, enkel och framgångsrik som möjligt.

Marie Halling tror även att Caroline Farbergers berättelse på sikt kan gynna Ica som varumärke.

–Ja, i kampen om talangerna därute tror vi att det finns många som tänker att vi är en bra arbetsgivare. På Ica får man leva precis som den man är.

För Caroline Farberger har resan bara börjat. Klivet ut i offentligheten är gjort. Kvar återstår medicinska ingrepp och en viktig förändring i passet.

– Jag tror att det tar ungefär två år till innan jag är på den sida av livet där jag vill vara.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 1 av 5
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 2 av 5

Caroline Farberger, vd Ica Försäkring och hennes närmsta chef Marie Halling vd på Icabanken.

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 3 av 5
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 4 av 5
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 5 av 5