Annons

Syriska lokalval för tvivlande medborgare

På en bild som publicerats av den statliga nyhetsbyrån Sana ses syrier lägga sina röster i lokalvalen på söndagen.
På en bild som publicerats av den statliga nyhetsbyrån Sana ses syrier lägga sina röster i lokalvalen på söndagen. Foto: Sana via AP/TT

Syrier i de delar av landet som kontrolleras av regimen gick till valurnorna på söndagen för första gången sedan 2011, då den revolt som utvecklade sig till ett inbördeskrig inleddes.

Men få tror på förändring och tidigare val i Syrien har beskrivits som farsartade.

Under strecket
TT
Publicerad

Enligt statliga medier ställer över 40 000 kandidater upp för att försöka ta någon av de 18 478 platser som ska tillsättas i lokala administrativa råd. Men att valet kommer leda till några förbättringar i det repressiva landet är det många som tvivlar på.

– Varför rösta? Kommer någonting att förändras? Låt oss vara ärliga, säger 38-årige Humam från huvudstaden Damaskus som valt att stanna hemma.

Några medborgare säger sig dock vara positiva inför valet.

– Jag vet precis vem jag kommer att rösta på – han är ung, aktiv och hans seger kommer att bidra med bra saker för invånarna i det här området, säger den regeringsanställde Damaskusbon Mohammad Kabbadi.

Över 360 000 människor har dödats i det sju år långa inbördeskriget. Regimen har anklagats för en lång rad grova brott mot de mänskliga rättigheterna och krigsbrott, men även rebeller och extremister har gjort sig skyldiga till allvarliga krigsbrott.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons