Annons
Krönika

Lotta Lundberg:Tack SVT för att vi får se Putins föraktfulla flabb

Två koketta karlar, enligt artikelförfattaren.
Två koketta karlar, enligt artikelförfattaren. Foto: Everett/IBL

Det är bra att SVT visar Oliver Stones fjäskiga intervju med Putin. Bra eftersom vi får en insyn i de koketta karlarnas historieförfalskningar och kvinnoföraktande skämt.

Under strecket
Publicerad

SVT ska naturligtvis visa Oliver Stones devota fjäsk för Putin. SVT måste utgå från att folk kan bilda sig en egen uppfattning, att vi orkar sitta fyra timmar och nagelfara två koketta karlars inbördes beundran, misogyna flabb och hårresande historieförfalskning.

SVT ska ha heder för att de släpper in tittarna i de hemliga rummen, så att vi förstår; att världen är upprörande och att en diktator har för vana att uttala sig just så här.

För vad vore alternativet?

Om jag varit konspiratoriskt lagd hade jag byggt en bunker och börjat samla konservburkar.

En triggervarning? Nej, det får andra ägna sig åt. Bibliotek och skolor är, vad jag förstår på god väg.

Intervjuerna med Putin sänds sommaren 2017. Samtidigt som den ryska kärnvapenbestyckade ubåten Dmitrij Donskoj är på väg längs Norges kust in i Bälten och Sverige drabbas av en regeringskris där själva försvarsministern sitter löst, våra ”transporthemligheter” – inte tågtider och lastbilar nu – utan rikets sårbarheter, är på vift genom cyberspace.

Om jag varit konspiratoriskt lagd hade jag byggt en bunker och börjat samla konservburkar.

Annons
Annons

Istället ägnar jag mig åt att försöka begripa Sverigebilden i ryska medier.

Och finner en hel del smaskigt.

Enligt nyhetsbyrån Regnum, som inte är någon obskyr extremistsida utan står Putin nära och har stort inflytande över beslutsprocesserna i Kreml, är Sverige ett exempel på hur fascism och liberalism förenas i sitt förakt för familjen. Ja, du läste rätt.

Rubriken lyder: Begreppen barns rättigheter och familjeplanering är fascistiska till sin natur och sitt ursprung och bör kriminaliseras.

Här är det viktigt att förstå att begreppet barns rättigheter hör till de mest negativt laddade termerna i rysk politisk debatt.

Den svenska kampen mot barnaga är enligt artikelförfattarna Sjisjova och Medvedeva initierad av ett internationellt pedofilnätverk.

Till den ryska självbilden hör fadern som överhuvud och resten av familjen tiger still. Det är mannen som ska ha rätt att läxa upp kvinnor och barn – inte staten.

Den svenska kampen mot barnaga är enligt artikelförfattarna Sjisjova och Medvedeva initierad av ett internationellt pedofilnätverk. Och feminism är ett statligt instrument för att kontrollera människors (läs mäns) privatliv.

På nyhetssajten Zjurnalsitska Pravda vågar man sig dessutom på en analys av vårt elände: ”Feminiseringen (i Sverige) gör kvinnor argsinta och vänder dem mot männen; /…/ vilket, naturligtvis får männen att tappa lusten att söka sig till fruntimmer med sådana idéer. Så vad gör en ung man i en sådan situation när hormonerna kokar? Jo, han vänder sig naturligtvis dit de driver honom, de som propagerar för homosexualitetens ’normalitet’ – i famnen på män.”

Man vet inte om man ska skratta eller gråta – eller fylla badkaret med vatten.

Förvånad ska man dock inte bli. Putin har redan på bästa sändningstid berättat vad han tror på och vem han är. Låt oss bara hoppas att våra grannar i öst är lika skolade, bildade och skärpta som vi i att genomskåda lögner. Och att vi har en försvarsminister på plats när fyrtioåringen Dmitrij, vars generationskamrater sedan länge är skrotade, rundar Smygehuk.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons