X
Annons
X

M och KD stoppade Lööf

Annie Lööf (C) fanns som alternativ till sonderingsperson men Moderaterna och Kristdemokraterna ställde sig inte bakom alternativet. Det berättade talman Andreas Norlén under måndagens pressträff.

Talmannen meddelar också att riksdagen kommer att rösta om M-ledaren Ulf Kristersson till ny statsminister.

Av Per Kudo, TT
Läs mer om Kampen om regeringsmakten
undefined
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

– Hon har sagt att hon vill ha uppdraget om hela Alliansen ställer sig bakom det och eftersom så inte är fallet finns inte underlag till att gå vidare med alternativet.

Inför dagens besked – där det stod klart att riksdagen ska rösta om Ulf Kristersson (M) som statsminister – spekulerades det kring om C-ledaren Annie Lööf skulle få nästa uppdrag att sondera inför en regeringsbildning.

Ulf Kristersson (M). Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Moderaterna har blockerat ett eventuellt sonderingsuppdrag till Annie Lööf, uppger Ekot. M är emot ett sådant uppdrag även om C då skulle företräda hela Alliansen. L ska dock ha gett stöd för försöket att ge ett sonderingsuppdrag till C. Ekots källor uppger även att MP ska ha visat intresse för att samtala med Lööf under en eventuell C-sondering.

Annons
X

Hittills har sonderingarna ledda av M-ledaren Ulf Kristersson respektive S-ledaren Stefan Löfven inte gett några resultat, inte heller talmannens gruppsamtal med företrädare för fyra tänkbara regeringsalternativ.

Efter reklamen visas:
Mellan Raderna – Talmannen
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 1 av 2

Ulf Kristersson (M).

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman Bild 2 av 2
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X