Annons

Tårögd Bo i ”Så mycket bättre”

På lördag är det Bo Sundströms dag i ”Så mycket bättre”. Programmet bjuder på både skratt och tårar när sångarens största tragedi i livet tas upp - förlusten av brodern Erik.

Under strecket
Publicerad

– Det är inte ofta man sitter och snackar om sådana saker och är man en lättrörd person som jag så är det lätt att bli tårögd, säger Bo Sundström.

Det är mot slutet av Bo Kasper-sångarens dag som han berättar om tragedin. Hans pappa hade precis fått en stroke 2012 och klarat sig med nöd och näppe när brodern Erik ringde och berättade att han drabbats av bukspottskörtelcancer. Kort därefter dog han.

– Det finns förstås bättre ställen att ventilera det på än ”Så mycket bättre”, men det är relevant att ta upp för musiken och texterna bottnar ju i mina personliga erfarenheter, säger Bo Sundström till TT.

I programmet berättar han även att hans äktenskap med journalisten Lena Sundström höll på att haverera i fjol. Men annars är större delen av avsnittet muntert.

På dagen får deltagarna gräva i sopcontainrar efter föremål att göra konstverk av (Ken Ring tycker att det är fånigt och skolkar) och kvällen bjuder bland annat på ett punkigt framträdande av Ebbot Lundberg och en minimalistisk elektroversion av Titiyo.

– Jag blev knockad av Kens version medan Titiyo gjorde den mest udda versionen. Men alla är helt fantastiska på sitt sätt. Det är verkligen lyxigt att få höra artister som man har en relation till framföra sina egna låtar, säger Bo Sundström.

Han tvekade länge över om han själv skulle våga se programmet. Men till sist bestämde han sig för att ”släppa sargen och komma in i matchen”.

– Min egen dag var en skräckupplevelse eftersom jag kan känna mig besvärad av att få uppmärksamhet. Att sitta vid bordet var som att fylla år, ”jaha, så nu ska jag vara föremål för någon slags uppvaktning”.

TT: Vad var det som var jobbigast?

– Att hela tiden bli filmad. Jag drog mig ju undan ibland så att kamerateamet fick valla in mig igen. ”Vänta nu, du får inte springa iväg och gömma dig!”, säger Bo Sundström och skrattar.

Stockholm TTSpektra

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons