Annons

Tegnell ångrar sig – vad borde Sverige göra nu?

Foto: Karl Gabor / Mikael Wallerstedt / Privat / Privat

PODD | 3 juni. I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras vad som händer med Sveriges coronastrategi. Lyssna direkt här.

Under strecket
Publicerad

I dagens avsnitt av Ledarredaktionen diskuteras vad som händer med Sveriges coronastrategi. Anders Tegnell har i en intervju med Sveriges Radio idag ganska frankt erkänt att Sveriges strategi har brustit. Vi borde ha gjort mer tidigare menar Tegnell, och uttalandet har genast fått internationell media i bland annat BBC, The Guardian, Financial Times, Bloomberg och Al Jazeera.

Extra speciell blir nyheten i ljuset av att Aftonbladet igår kunde rapportera att utrikesdepartementet har försökt att få sina ambassadörer att förklara fördelarna med svensk strategi för att rädda Sverigebilden. Det är tveklöst två helt olika budskap som förs fram.

Det är lätt att fastna i kritik av Folkhälsomyndigheten och av regeringens hantering. Men Tegnell verkar tänka om – så vad bör Sverige göra nu? Vilka beslut borde komma, och från vem?

Ledarsidans Lydia Wålsten diskuterar med Lars Calmfors, professor i internationell ekonomi och forskare vid IFN, Tove Fall, professor i epidemiologi vid Uppsala universitet, Annika Linde, tidigare statsepidemiolog och Anders Sundell, doktor i statsvetenskap vid Göteborgs universitet.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons