Annons

Teknisk analys: Köpläge i Nokia och två andra aktier

Köpsignaler från rektangelformationer signalerar att optimismen hos investerare ökar och har historiskt givit en god avkastning enligt forskning från analysföretaget Investtech. Denna vecka har Investtech funnit tre köpvärda aktier som nyligen tilldelats köpsignaler från denna typ av kursformation.

Under strecket
Publicerad
Foto: Antti Aimo-KoivistoBild 1 av 4
Bild 2 av 4
Bild 3 av 4
Bild 4 av 4
Foto: Antti Aimo-KoivistoBild 1 av 2
Bild 2 av 2
Foto: Antti Aimo-Koivisto

Nokia har brutit en fallande trendkanal vilket i första skedet ger indikationer om en kommande sidledes utveckling. Även tidigare motstånd mellan cirka 48–49 kronor har brutits vilket utlöst köpsignaler från en rektangel- och en dubbelbotten-formation och indikerar med det att aktien kan komma att inleda en stigande trend.

Det finns nu stöd mellan 42,40–49 kronor samtidigt som nästa motstånd är vid 65,80 kronor vilket indikerar att uppsidan är stor i förhållande till nedsidan och dagens kurs kan vara en god ingångskurs med avseende på risk reward.

Investtechs rekommendation: Köp.

Annons
Annons
Bild 1 av 2
Bild 2 av 2

Mycronic har tilldelats en köpsignal från en rektangelformation vilket är en god indikator om fortsatt positiv utveckling. Aktien steg kraftigt i samband med att bolaget redovisade en delårsrapport under onsdagen. Uppgången skedde i kombination med hög volym vilket indikerar att köparna är aggressiva och villiga att gå upp i pris för att komma in i aktien.

Uppgången resulterade i en ny toppnivå och det finns därmed lite motstånd över dagens kurs vilket indikerar att uppsidan från dagens nivå är stor. Aktien stärks kortsiktigt av positiv volymbalans, vilket innebär att aktien stiger i kombination med hög volym och faller på låg volym, och högt momentum.

Investtechs rekommendation: Köp.

Rottneros har brutit upp genom en närmast horisontell trend på kort sikt efter att ha tilldelats en köpsignal från en rektangelformation. Detta är en statistiskt god signal om en kommande positiv utveckling. Brotten stärks av hög volym och positiv volymbalans.

Vid reaktioner tillbaka finns stöd finns vid 5,95–6,36 kronor. Nästa motstånd finns på medellång sikt vid 8,75 kronor och dagens kurs kan vara en god ingångskurs med avseende på risk reward.

Investtechs rekommendation: Köp.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons