Annons

Teknisk analys: Nu är det köpläge i storbanken

Denna vecka har analysföretaget Investtech bland annat studerat SEB efter att bolaget redovisat sin delårsrapport under onsdagen. Investtech tittar också på investerarpsykologin i Mycronic och SSAB inför att bolagen skall redovisa sina rapporter inom de närmsta veckorna.

Under strecket
Publicerad
Bild 1 av 3
Bild 2 av 3
Bild 3 av 3
Bild 1 av 2
Bild 2 av 2

SEB A redovisade en delårsrapport under onsdagen och steg 2,7 procent. Kursen ligger i en stigande trend på medellång sikt vilket indikerar att optimismen ökar och att investerare stadigt går upp i pris för att komma in i aktien. Fortsatt uppgång indikeras.

Det saknas motstånd över dagens nivå samtidigt som det finns stöd ned mot golvet av trendkanalen. Det indikerar att uppsidan är stor i förhållande till nedsidan och dagens kurs kan vara en god ingångskurs med avseende på risk reward.

Mycket positiv volymbalans stärker den stigande trenden på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

Mycronic AB ligger i en stigande trend på medellång sikt och fortsatt uppgång indikeras. Enligt Investtechs forskning har aktier i stigande trender historiskt presterat en statistisk överavkastning mot börsen.

Kursen steg på hög volym under onsdagen vilket indikerar att köparna är aggressiva. Volymbalansen är svagt positiv vilket också stärker aktien på kort sikt.

Vid reaktioner tillbaka finns stöd mellan 90–100 kronor och det saknas horisontellt motstånd på medellång sikt vilket indikerar att uppsidan är stor i förhållande till nedsidan.

Bolaget redovisar en delårsrapport den 9 februari.

Investtechs rekommendation: Köp.

SSAB A ligger i en stigande trend vilket indikerar att optimismen bland investerare ökar stadigt. Fortsatt uppgång innanför trendkanalen indikeras.

Vid reaktioner tillbaka finns stöd strax över golvet av trendkanalen, vid cirka 33:30 kronor, samtidigt som det saknas horisontellt motstånd på medellång sikt vilket indikerar att uppsidan är stor i förhållande till nedsidan och dagens kurs kan vara en god ingångskurs med avseende på risk reward.

Mycket positiv volymbalans, vilket innebär att aktien normalt stiger på hög volym och reagerar tillbaka på låg volym, stärker den stigande trenden på kort sikt.

Bolaget redovisar en delårsrapport den 15 februari.

Investtechs rekommendation: Köp.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons