Annons

Teknisk analys: Sälj, sälj, sälj – pessimismen ökar

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Denna vecka har analysföretaget Investtech studerat tre bolag där den tekniska och kvantitativa bilden indikerar att pessimismen bland investerare ökar och att det därmed är läge att sälja.

Under strecket
Publicerad

1 / 4

Immunovia

Immunovia befinner sig strax över golvet i en närmast horisontell trendkanal på medellång sikt vilket sett från trendkanalen borde ge en reaktion upp. Negativ volymbalans och lågt RSI indikerar dock att säljtrycket är högt och att pessimismen bland framförallt kortsiktiga investerare är hög. Detta ökar risken för att kursen bryter trendkanalen vilket skulle vara en stark säljsignal.

Investtechs rekommendation: Sälj.

Annons
Annons

2 / 4

Securitas

Securitas B ligger i en fallande trendkanal vilket enligt Investtechs forskning signalerar fortsatt svag utveckling.

Kursen har också utlöst en säljsignal från en rektangelformation och brutit tidigare stödnivåer vid 127 och 128 kronor vilket öppnar upp för fortsatt nedgång till cirka 112 kronor. Brottet stärks av hög volym vilket indikerar att osäkerheten bland investerare ökar.

Ett insiderköp har rapporterats i augusti månad vilket är något positivt, men det är inte tillräckligt för att frångå en säljrekommendation.

Investtechs rekommendation: Sälj.

Annons
Annons

3 / 4

Nordax

Nordax ligger i en fallande trendkanal vilket innebär att investerare under en längre tid gått ned i pris för att komma ur aktien. Det indikerar att pessimismen kring bolagets ekonomiska utveckling tilltar.

Kursen har passerat en tidigare stödnivå vid cirka 43 kronor vilket öppnar upp för fortsatt nedgång och dagens kurs kan vara en god utgångskurs.

Investtechs rekommendation: Sälj.

Annons
Annons

4 / 4

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons