Annons

Skandiabanken: ”Inga pengar kan ha försvunnit”

Foto: Janerik Henriksson/TT

Skandiabanken har tekniska problem som bland gjort att det ser ut som att det inte finns några pengar kvar på kundernas konton. Dessutom går det inte att använda betaltjänsten Swish om den är kopplad till Skandiabanken.

– Inga pengar kan ha försvunnit, säger Pontus Haag, presschef på Skandiabanken.

Under strecket
SvD, Omni
Publicerad

”Just nu har vi tekniska problem på vissa konton på internetbanken. Vi felsöker med högsta prio för att lösa detta”, skriver Skandiabanken på hemsidan.

Problemen innebär bland annat att kunder inte kan betala räkningar eller se hur mycket pengar som finns på kontot. Kunder har också rapporterat att de har problem med kortbetalningar.

Skandiabanken uppger för att man jobbar på att lösa problemet så fort som möjligt.

– Vi har identifierat problemet och arbetet pågår med att åtgärda det, säger Pontus Haag, presschef på Skandiabanken.

Vid 09.30 sa han att de ännu inte har någon prognos om när problemen kan vara lösta.

– Vår förhoppning är att kunna lösa det under förmiddagen men jag kan inte ge någon exakt tidsangivelse, säger Pontus Haag

Kan det ha försvunnit pengar från era kunders konton?

– Nej, det är inte möjligt. Inga pengar kan ha försvunnit utan när det fungerar igen kommer kunderna se sitt korrekta saldo igen.

Skandiabanken har haft ett flertal tekniska problem de senaste månaderna.

Senast i juli drabbades banken av liknande dataproblem  10 september hade banken problem med att kunders bankkort inte fungerade. Även i juni hade banken problem med störningar i appen och i internetbanken.

Pontus Haag säger att det inte är acceptabelt och att banken lägger stora resurser för att det inte ska hända framöver.

– Vi har haft allt för många tekniska problem under en period. Det är inte samma typ av tekniska problem som vi drabbats av, säger han.

Har ni undermåliga tekniska lösningar?

– De tekniska systemen i sig är bra men det har uppstått fel, till exempel, vid uppdateringar av system, säger Pontus Haag.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons