Annons

Thailand: Elefantungar räddade ur lervälling

Parkarbetare i Thailand gräver för att rädda sex elefantungar som fastnat i en gyttjepöl. Efter flera dygn kunde ungarna till slut räddas med hjälp av en provisorisk ramp.
Parkarbetare i Thailand gräver för att rädda sex elefantungar som fastnat i en gyttjepöl. Efter flera dygn kunde ungarna till slut räddas med hjälp av en provisorisk ramp. Foto: Thailands myndighet för nationalparker/AP/TT

Sex elefantungar som i flera dagar befunnit sig i en gyttjig grop och inte kunnat ta sig därifrån, har räddats av parkvakter i Thailand.

Under strecket
TT
Publicerad

Det var i onsdags eftermiddag som patrullerande parkvakter hittade elefantungarna som kämpade för att ta sig ur lervällingen i en nationalpark öster om huvudstaden Bangkok.

Parkchefen Prawatsart Chantheap berättar att parkvakterna snabbt insåg att elefantungarna inte kunde ta sig ur gyttjan. Några ur parkvaktargruppen gav sig då i väg för att hämta grävutrustning medan några andra stannade kvar över natten för att övervaka de vettskrämda djuren.

– Morgonen därpå kom vårt team med hackor och de började gräva runt kanten på gropen för att göra den mindre brant.

Efter tre timmar hade man grävt tillräckligt mycket för att kunna bygga en provisorisk ramp och de leriga djuren kunde till slut, ett efter ett, stappla mot fast mark medan parkvakterna hejade på dem.

– Kom igen! Följ efter varandra! Kom igen barn, kom igen, hörs parkvakterna ropa i en video som nationalparken offentliggjort.

Prawatsart Chantheap säger att parkvakterna tidigare hade noterat en hjord med 30 vuxna elefanter i ett närliggande område och att ungarna sannolikt tillhör den hjorden.

Det finns omkring 2 700 vilda elefanter i Thailand.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons