Annons

Theresa May: Kommer inte lämna EU senare än 30 juni

Foto: AP
Under strecket
Rakel Lennartsson / Omni Ekonomi
Publicerad
Foto: Jonathan Brady / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Foto: Jonathan Brady / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Foto: Jonathan Brady / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Storbritannien har bett EU om att få skjuta upp brexit till 30 juni – men Theresa May är inte beredd att skjuta upp utträdet längre än så. Det sa hon i ett anförande vid 10 Downing Street i London i kväll.

– Jag kommer att fortsätta jobba natt och dag, sa hon under pressträffen.

Hon förstår att många britter är trötta på alla de politiska turerna kring EU-utträdet. Hon uppmanar nu landets parlamentariker att bestämma sig.

Tusk tror inte att extra EU-toppmöte nästa vecka kommer att behövasdirekt.omniekonomi.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Frankrike kommer inte att godkänna en förlängning av det brittiska EU-utträdet utan "garantier"reuters.comPundet faller mot alla valutor (betallänk)ft.com

Storbritannien har bett EU om att få skjuta upp brexit till 30 juni – och Theresa May är inte beredd att skjuta upp utträdet längre än så. Det sa hon i ett tal till det brittiska folket på onsdagskvällen.

Hon antydde därmed, enligt TT, att hon för egen del inte tänker sitta kvar som premiärminister om brexitfrågan är olöst den 30 juni.

– Vi har redan ställt frågan till er och ni gav oss ert svar, nu vill ni att vi kavlar upp ärmarna och det är jag fast besluten om att göra, sa premiärministern och beklagade att hon inte klarat av att hålla sin tidplan om att lämna den 29 mars.

Europeiska rådets ordförande Donald Tusk sa på onsdagseftermiddagen att en kortare förlängning troligtvis kan beviljas, på villkor att May lyckas få en ja-röst i det brittiska parlamentet för sitt avtal.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons