Annons

Tidal floppar i USA

Artisten Jay Z:s nya musikstreamingtjänst Tidal riskerar att bli en flopp. Den nya tjänsten, som lanserades i slutet av mars med hjälp av artister som Nicki Minaj och Beyoncé, har redan fallit ur topp 700-listan när det kommer till nedladdade iPhone-appar i USA, rapporterar BGR.

Under strecket
Publicerad
Foto: TIDAL Bild 1 av 1
Foto: TIDAL Bild 1 av 1
Foto: TIDAL

Bakgrunden till den rejäla nedgången för tjänsten, som befann sig på topp 20-listan strax efter lanseringen, uppges vara just det faktum att Tidal ger en större del av kakan till artisterna än vad rivaler som Spotify och Pandora gör. Att artister som Beyonce inte skulle ha tillräckligt med pengar som det redan är har fått många att vända ryggen till.

För att vända på den negativa trenden fick bolagets vd sparken strax efter lanseringen. Han har nu ersatts av Peter Tonstad, tidigare konsult på norska miljöministeriet.

Dessutom ser det nu ut som att Tidals konkurrenter som Pandora och Spotify gynnats av uppmärksamheten kring Jay Z och den nya tjänsten. Den 20 april intog Pandora och Spotify plats tre och fyra på listan över sålda iOS-appar i USA. Det ser nu alltså tydligt ut som att Tidals attack mot Spotify och Pandora snarare ökade intresset för musiktjänsterna. Spotifys nedladdningsstatistik ska framför allt ha gynnats i slutet av mars.

Svenska Aspiro ligger bakom Tidal och köptes nyligen ut från börsen av ett bolag som kontrolleras av Jay Z.

Finwire

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons