SvD Perfect Guide
Annons

Tidernas största förlovningsringar

Text: SvD Perfect Guide - 19 december 2018

Historiskt sett vet vi att ringens storlek inte nödvändigtvis leder till livslång kärlek. Men att ta en titt på dyrgripar skadar väl inte? Från Elizabeth Taylors 33-caratsdiamant till prinsessan Diana och hertiginnan Kate Middletons safir – här är tidernas största förlovningsringar.

Elizabeth Taylor

En av de kändaste, och definitivt största, förlovningsringarna någonsin bar Elizabeth Taylor. Diamantringen på 33,1 carat var vid den tiden värd nära 103 miljoner kronor.

Grace Kelly

Annons
Annons

Innan Grace Kelly blev prinsessan av Monaco fick hon en gnistrande ring på 10,47 carat från prins Rainer III, som var värd ungefär 47 miljoner kronor.

Kate Middleton

Hertiginnan av Cambridges blå förlovningsring är kanske en av de mest kända ringarna i världen eftersom den tidigare bars av prinsessan Diana. Safiren på 18 carat omringas av diamanter och sitter på en ring av vitt guld.

Mariah Carey

Innan Mariah Carey bröt förlovningen med miljardärpojkvännen James Packer bar hon en diamantring på otroliga 35 carat.

Victoria Beckham

Under sitt 20 år långa äktenskap med David Beckham har Victoria Beckham fått hela 13 stycken förlovningsringar. Den päronformade diamantringen på 17 carat är kanske den mest unika.

Annons
Annons

Till vänster ringen från Kris Humphries.

Angelina Jolie

Efter sju år och sex barn friade Brad Pitt till Angelina Jolie med en 16-caratsdiamantring. Ringen var enligt uppgifter värd 5,9 miljoner kronor. Trots dyrgripen höll inte äktenskapet och paret gick skilda vägar 2017.

Jackie Onassis

När Jackie Onassis gifte sig med Aristotles Onassis, då en av världens rikaste män, fick hon en enorm förlovningsring. Ringen var på 40 carat och kom från en 601-caratsdiamant. Efter Jackies död såldes ringen för hissnande 30 miljoner kronor.

Kim Kardashian

Till vänster ringen från Kris Humphries.
Till vänster ringen från Kris Humphries.

Kim Kardashians första förlovningsring, från Kris Humphries , var på 16,2 carat och ska ha kostat ungefär 23 miljoner kronor. Trots det höll äktenskapet bara i 72 dagar. När realitystjärnan gifte om sig med Kanye West fick hon en något mindre ring, på 15 carat.

Beyoncé

Beyoncés diamantring på 18 carat ska ha kostat närmare 60 miljoner kronor.

Foto: IBL

Annons