Annons

Esther Perels tips för bättre sexliv

”Européer är lite lustiga”, säger ­Esther Perel. ”Å ena sidan säger de att de uppskattar att jag skrivit en oamerikansk bok om sex som inte ger svaren, som inte kommer med en lista på de tio bästa tipsen på hur man håller erotiken levande i en lång relation. Å andra sidan frågar de alltid i slutet av en intervju: Vad har du för tips? Så ok, här är några.”

Under strecket
SvD
Publicerad
  1. Försök gå ifrån ditt vanliga, vedertagna sätt att se på din partner. Byt vinkel, ta ett steg tillbaka och se på honom eller henne som en mänsklig varelse.
  2. Vänta inte till halv tolv på natten med att träffas därhemma som vanligt. Gör något oväntat, överraskande, gå ut och ät lunch tillsammans – med kläderna på.
  3. Öppna varsin privat e-postadress så ni kan prata med varandra över nätet. I den mejlkommunikationen ska det inte finnas några fixar­listor, inget prat mellan er som mamma och pappa, ingenting om allt ansvar ni har tillsammans. Det ska vara ett samtal ­mellan två vuxna människor, så som ni brukar prata med era ­vänner, en konversation mellan två lekfulla människor som är intresserade av varandra. En lekfull ­arena. Det är – faktiskt – ett av de mest effektiva redskap jag kommit på.
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons