Hela denna artikel är en annons

Hemligheten bakom ett evigt företagsliv

Är du egen företagare? Då är det bäst att du är noggrann med din tidsregistrering. Att hålla koll på tiden är nämligen en av de stora hemligheterna bakom framgångsrika företag.

Hur många gånger har du skjutit upp registreringen av arbetstid och tänkt att du fixar det ”lite senare”? Problemet med det här tankesättet är att du sällan faktiskt kommer ihåg hur långt tid du lagt på ditt arbete. Tidsregistrering är inte bara ett måste för de som debiterar sin tid. Här är fyra starka skäl till varför du ska göra det – oavsett bransch.

Rätt arbetsbelastning

Psykisk ohälsa och stress är ett av vår tids största samhällsproblem. Därför är det av största vikt att lära sig ta makten över sin tid och lära sig prioritera. Genom att tidsrapportera kan du snabbt fånga upp avvikelser som kan resultera i för hög arbetsbelastning.

Smidigare fakturering

Som företagare ska du kunna lita på att din tidsregistrering stämmer, både för dig själv och din kund. Genom att registrera din tid på rätt sätt blir det också enklare att fakturera. För att undvika missförstånd kan det vara klokt att redan i offerten och affärsförlaget komma överens om att fakturera löpande. Hos Visma Spcs finns flera faktureringstjänster som förenklar småföretagslivet.

EXTERN LÄNK: Öka tryggheten – ta hjälp av proffsen!track.adform.net

Fokus på lönsamhet

Tidsregistrering ger dig underlag till att fatta rätt beslut, vilket såklart gynnar lönsamheten. Lägger du tid på rätt saker, som i slutändan betalar sig? Tar du tillräckligt betalt för dina tjänster? Fakturera regelbundet och vänta inte tills projektet är klart. Du behöver själv ta ut lön för att betala mat och boende, annars blir du ditt företags bank. Tidsregistrering visar verkligheten och kan vara ett bra verktyg för att skapa en kostnadsmedvetenhet.

Rätt prioriteringar

Det är alltid bra att ta makten över sin tid, att lära sig prioritera. Mycket av det här grundar sig redan i företagets budget. En väl genomarbetad budget är en bra grund i ett välmående företag. Fakturerar du tjänster/tid är det klokt att stanna upp och titta på utfallet i relation till din budget. Ju oftare desto tryggare företagande. Bästa verktyget är ett tidsregistreringssystem som levererar ett bra underlag för att diskutera prioriteringar i arbetet. Det passar extra bra för företag med många projekt igång samtidigt.

I Sverige väljer flest småföretagare Visma Spcs för sin bokföring, fakturering och lönehantering. Genom att underlätta det administrativa får du mer tid till ditt företagande.

EXTERN LÄNK: Underlätta ditt företagande genom smarta program!track.adform.net
Annons
Annons
Annons