Annons

Titiyos sorg i ”Så mycket bättre”

Inspelningen av ”Så mycket bättre” blev en omtumlande upplevelse för Titiyo. Hon kämpade med oro och sorg - men de andra artisterna fick henne att skratta.

Under strecket
Publicerad

På lördagen är det hennes tur att stå i fokus i TV 4:s succéprogram.

Allt började på en resa i USA. Titiyo hälsade på en vän till familjen i ett fängelse i Kalifornien. Det blev ett starkt möte - som fick stora konsekvenser.

– Han övertygade mig om att det där tjafset med kredibilitet inte ger mig någonting. Efter mötet skickade jag ett sms om att jag var intresserad att medverka i ”Så mycket bättre”. Storbölandes, berättar hon.

Sagt och gjort, Titiyo åkte till Gotland. Hon hade blivit tillfrågad inför alla tidigare säsonger men nu kunde hon för första gången identifiera sig med de andra artisterna.

– Om jag tackat ja något tidigare år så hade jag blivit tvungen att ljuga om vad jag tyckte om deras musik, säger hon till TT.

På lördagen får tittarna lära känna Titiyo närmare. Hon berättar bland annat om den svåra tiden efter succén med skivan och låten ”Come along”. Men under ytan var det många andra saker som upptog den 46-åriga artistens tankar på inspelningsdagen. Hon hade just fått reda på att hennes pappa var akut sjuk. Dagen därpå skulle hon få åka till Stockholm för att närvara vid hans operation.

Annons
Annons

För tittarna verkar det som att hon redan varit i Stockholm, men i själva verket spelades Titiyos program in en dag innan Ken Rings, som sändes förra veckan.

– De bytte plats på programmen. Så under min dag visste jag att pappa var dålig. Dessutom begravdes min morfar just den dagen. Jag hade möjlighet att gå på begravningen, men valde att inte göra det eftersom jag kunde hylla honom i programmet. Det var speciellt, han fanns med under hela min uppväxt, berättar hon.

Trots dramatiken var hon relativt samlad, tills Lill Lindfors gjorde sin låttolkning. Då brast det.

– Lill berörde mig mest av alla. Hon behövde bara titta på mig så blev jag känslosam. Jag vet inte varför, men hon kanske påminde om min mamma.

När kamerorna slocknat satt flera av deltagarna uppe och pratade och skrattade till långt in på småtimmarna. Titiyo lärde känna Agnes, som imponerade starkt på henne.

– De röster jag gillar har nästan alltid en slags sorg i sig. Jag undrade varför jag tycker så mycket om Agnes röst, var hon får sin sorg ifrån. Det visade sig under hennes dag, säger Titiyo.

Hon berättar att gruppen hade så bra kemi att hon först oroade sig för att tittarna skulle bli uttråkade.

– Vi tyckte nästan för bra om varandra. Men så insåg jag att det inte handlar om att vi ska hångla och bråka, utan om musik och djupa samtal.

Stockholm TTSpektra

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons