Annons

Toppadvokater illa berörda: ”Fruktansvärt att höra”

Cheferna för två av Sveriges tyngsta juristfirmor säger sig vara illa berörda och bedrövade över de trakasserier som många kvinnliga jurister vittnar om. De konstaterar att allmänhetens förtroende för det svenska rättsväsendet kan påverkas.

Under strecket
Publicerad
Foto: Claudio Bresciani/TTBild 1 av 1
Foto: Claudio Bresciani/TTBild 1 av 1
Foto: Claudio Bresciani/TT

"Efter en förhandling i en av Sveriges hovrätter säger plötsligt en av de manliga domarna om den kvinnliga åklagaren att den där åklagaren skulle man inte säga nej till, höhö".

Så låter ett av många vittnesmål om hur kvinnliga jurister behandlas och sexuellt trakasseras på sina arbetsplatser och som nu återges i ett upprop hos SvD.

– Det är fruktansvärt att höra. Jag blir både bedrövad och förvånad över att det 2017 ser ut så här, säger Jan Dernestam, vd för Mannheimer Swartling.

Han får fullt medhåll från Maria-Pia Hope, vd för Vinge.

– Jag blir oerhört illa berörd. Vittnesmålen visar med all tydlighet att rättsväsendet inte är förskonat från det här samhällsproblemet, säger Maria-Pia Hope.

Enligt Jan Dernestam kan vittnesmålen om hur illa många kvinnor behandlas i juristvärlden påverka människors förtroende för det svenska rättsväsendet.

Annons
Annons

– Det är ju den del av samhället som ska ta hand om den här typen av frågor och avgöra dem rättsligt. Det stärker ju inte allmänhetens förtroende för svenska domstolar, advokater och åklagare om samma sak förekommer även där, säger Jan Dernestam.

En del av berättelserna pekar på att i synnerhet unga kvinnliga jurister kan behandlas riktigt illa på vissa arbetsplatser. En kvinna berättar till exempel om hur hon bemötts med grova och direkt nedsättande kommentarer som:

"När vi väljer ut våra praktikanter är det avgörande om man är snygg eller smart. Varför tror du att du fick platsen, det är ju inte direkt för att du är särskilt begåvad?"

Eller:

"Om alla våra praktikanter hade ställt upp i en kuksugartävling samtidigt, då tror jag definitivt att du hade vunnit."

Nu kan det förstås skilja mycket mellan olika arbetsplatser.

Både Maria-Pia Hope och Jan Dernestam påpekar att det hos dem råder fullständig nolltollerans mot alla trakasserier.

– Men det vore direkt oärligt att säga att det inte händer hos oss också. Det förekommer, men tack och lov är det ovanligt, säger Jan Dernestam som varit vd för Mannheimer Swartling i drygt sex år.

Under den tiden har han fått hantera ett par fall av sexuella trakasserier. De som då stått för kränkningarna arbetar inte längre kvar på företaget.

Har det varit grova fall och har ni polisanmält?

– I inget av fallen har det blivit polisanmälan men fallen har ändå varit så allvarliga att personen inte kan arbeta kvar på Mannheimer Swartling eftersom vi har nolltolerans. Om det varit grovt eller inte måste den utsatta personen få bedöma. Man glömmer ofta att det är den person som utsatts som blivit kränkt och det viktigaste är att ta hand om den personen, säger Jan Dernestam.

Maria-Pia Hope säger att hon hoppas att det finns tillräckligt många chefer inom rättsväsendet som ser allvaret och vill komma tillrätta med problemen. Även om hennes egen byrå jobbar mycket med frågorna öppnar hon för att det kan behövas mer även där.

– Vi ser kontinuerligt över våra rutiner och har en handlingsplan. Det är möjligt att de här uppgifterna gör att vi får överväga om vi behöver något mer, säger Maria-Pia Hope.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons