Annons

Touré: Fifa bryr sig inte om rasism

Yaya Touré. Arkivbild.
Yaya Touré. Arkivbild. Foto: Jon Super/AP/TT

Det har varit flera fall av rasism inom fotbollen i Europa den senaste tiden.

Mittfältsstjärnan Yaya Touré tycker inte att Fifa gör tillräckligt för att motverka det.

– Människor inom Fifa bryr sig inte om det här, säger han.

Under strecket
TT
Publicerad

Yaya Touré anser inte att det internationella fotbollsförbundet, Fifa, gör tillräckligt för att utplåna rasismen inom fotbollen.

– Människor inom Fifa bryr sig inte om det här oavsett, vi har pratat om det här tidigare men det fortsätter, säger han.

– Jag vill inte säga att jag inte är orolig, jag är orolig.

Den 36-åriga mittfältaren, tidigare i Barcelona och Manchester City men nu i kinesiska Qingdao, tycker också att spelarna själva måste vidta tydligare åtgärder. Touré kommenterar särskilt EM-kvalmatchen mellan Bulgarien och England, som fick avbrytas två gånger på grund av rasistiskt beteende – apljud och nazisthälsningar från läktarplats – men där spelarna ändå valde att fullfölja matchen.

– Det är synd, varför spelar du för England? De bara snackar hela tiden, bla bla bla, och sedan vad? Ingenting har förändrats, säger Touré som anser att de engelska spelarna borde ha klivit av planen.

– De måste vara seriösa kring det här, spelarna måste göra saker som får konsekvenser, annars kommer de (rasisterna) att fortsätta, säger han.

Den tidigare landslagsspelaren från Elfenbenskusten säger att han märkt av en annan mentalitet på läktarna i Kina.

– När jag spelar här är det ingen som buar ut mig på grund av att jag är svart, det är en annorlunda kultur, de respekterar en. I Europa respekterar de ingen alls.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons