Annons

Prestigefyllda nomineringar för Tove Lo

Hennes senaste platta gick direkt in på albumlistans förstaplats. Nu har "Lady wood"-aktuella Tove Lo chans att ta hem två Grammis – som årets artist och i årets pop.

Under strecket
TT
Publicerad
Foto: Owen Sweeney/APBild 1 av 1
Foto: Owen Sweeney/APBild 1 av 1
Foto: Owen Sweeney/AP

– Gud va konstigt att prata svenska! Det var fan länge sedan, utbrister Tove Lo i telefonluren.

Hon befinner sig just nu i Chicago och packar för fullt för att flyga vidare till Miami. Tillsammans med artister som Ariana Grande, Diplo, Ellie Goulding och Backstreet Boys åker hon runt med turnén Jingle ball, arrangerad av radiostationen iHeartMedia.

Hon är stolt och glad över de dubbla Grammisnomineringarna.

– Det är någonting väldigt speciellt med att få kärlek hemifrån, säger hon och fortsätter:

– Jag är ute så mycket och iväg så mycket, så det känns härligt att inte bli bortglömd hemma.

I den prestigefulla kategorin Årets artist står Tove Lo mot Freddie Wadling, Kent, Zara Larsson och Yung Lean. Hon hoppas förstås att hon själv ska vinna priset, men vill annars att det ska gå till Larsson.

Annons
Annons

– Hon är så jävla cool och säger och står för så mycket bra saker. Hon är en jävligt duktig artist, helt enkelt.

Om hon fick lägga till ett namn i nomineringslistan skulle hon välja sina kompisar i Icona Pop.

Trots att det är mindre än två månader sedan hennes nya skiva kom utlovar Tove Lo nästa album redan under 2017. Hon ser den kommande skivan som del två av "Lady wood", men kan ännu inte avslöja dess namn eller releasedatum. Det blir dock inte före den Europaturné som drar igång i februari.

– Riktigt så snabbt jobbar jag inte, säger hon med ett skratt.

Europaturnén gör två stopp i Sverige – ett i Stockholm och ett i Göteborg.

– Jag ser väldigt mycket fram emot det. Jag har ju spelat de nya låtarna lite grann, men det är inte alls samma sak att göra radiogig som att komma ut och spela för mina fans, säger hon.

I mitten av november blossade en debatt upp efter att Tove Lo hade gästat "Idol" i TV4. Med en snabb beröring av sitt kön lyckades hon få många tittare att först sätta sina chips i halsen och sedan kasta sig över tangentbordet för att formulera sin ilska.

Debatten blåste över snabbt och hon konstaterar lugnt att "alla har olika syn på sexualitet, vad det är, vad som är okej och hur mycket man vill uttrycka den". Däremot har hon svårt att acceptera att acceptansen ser olika ut beroende på om det handlar om en kvinna eller en man.

– Jag vet att det inte hade varit samma sak om jag var kille och gjorde samma move eller om det var små killar som sprang runt och härmade det hemma. Det är precis som att man blir förstörd om man är sexuell – och tjej, säger hon.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons