Annons

Tre aktier där det är läge att ta rygg på insiders

Köpandelen bland insiders har varit hög under det senaste året då andelen köp står för mer än två tredjedelar av affärerna. Framförallt är köpandelen hög på kort sikt, med 86 procent köp den senaste månaden. Det indikerar att insiders anser att bolagen generellt blivit köpvärda efter att många aktier fallit de senaste månaderna. Investtech har tittat på tre aktier där det kan vara läge att ta rygg på insiders.

Under strecket
Publicerad

Akutsjukhuset S:t Görans sjukhus drivs sedan 1999 av vårdkoncernen Capio.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Akutsjukhuset S:t Görans sjukhus drivs sedan 1999 av vårdkoncernen Capio.

Foto: Pontus Lundahl/TT
Akutsjukhuset S:t Görans sjukhus drivs sedan 1999 av vårdkoncernen Capio.
Akutsjukhuset S:t Görans sjukhus drivs sedan 1999 av vårdkoncernen Capio. Foto: Pontus Lundahl/TT

Capio

Capio har fallit drygt 15 procent sedan mitten av juli. Kursen har brutit en stigande trendkanal på medellång sikt vilket är en signal om en kommande utveckling i linje med index, mot en tidigare signalerad meravkastning från den stigande trendkanalen.

Kursen ligger samtidigt strax över stödnivån vid cirka 43 kronor. Här har investerare vid flera tillfällen ansett att aktien varit köpvärd vilket lett till reaktion upp. En möjlig stop loss kan sättas till en slutkurs under 43 kronor för att begränsa nedsidan, samtidigt som uppsidan bedöms vara stor om aktien återigen tar sig in i den stigande trendkanalen.

Annons
Annons

Styrelseledamöter Gunilla Rudebjer Blomqvist och Michael Wolf har båda gjort förvärv under om cirka 300 000 kronor i slutet av juli respektive mitten av augusti till ingångskurser som ligger nära dagens kurs.

Investtechs rekommendation: Köp.

Clavister Holding

Kursen i Clavister Holding har nära halverats sedan inledningen av februari i år. Kursen inledde en fallande trendkanal i samband med att aktien utlöst en säljsignal från en rektangelformation. RSI har legat på låga nivåer sedan februari vilket indikerat svagt momentum och högt säljtryck.

Både RSI-kurvan och kursen har dock vänt upp under augusti månad. Det indikerar att optimismen kring bolagets kommande ekonomiska utveckling tilltar. Flera insiders har passat på att handla aktier under augusti månad vilket indikerar att dessa anser att aktien tappat tillräckligt för att befinna sig på köpvärda nivåer.

Ytterligare en positiv signal är att volymbalansen är positiv, alltså att kursen normalt stiger på dagar med hög handelsvolym och faller på dagar med låg handelsvolym.

En slutkurs under stödet vid cirka 17 kronor kan användas som stop loss-nivå för att begränsa nedsidan. Samtidigt är nästa motstånd vid cirka 42 kronor och dagens kurs kan därmed vara en god ingångskurs med avseende på risk reward.

Investtechs rekommendation: Köp.

Getinge

Även den tekniska bilden i Getinge ger indikationer om att det, i första hand på kort sikt, skett ett positivt omslag i investerarnas inställning till aktien. Kursen har inlett en stigande trendkanal på kort sikt och det finns stöd vid 138 och 142 kronor vilket kan begränsa nedsidan. Samtidigt är nästa horisontella motstånd vid 181 kronor vilket indikerar att uppsidan är stor i förhållande till nedsidan.

Under augusti månad har tre förvärv rapporterats på sammanlagt cirka 700 000 kronor.

Investtechs rekommendation: Köp.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons