Annons

Tre aktier investerarna väljer att spela på just nu

Investtechs matematiska algoritmer skannar varje dag av alla aktier på Stockholmsbörsen och identifierar de trender och kursformationer som bedöms ge mest information om investerarnas inställning till en aktie i dag. Denna vecka har analysföretaget tittat närmare på de aktier som mest nyligen utlöst signaler.

Under strecket
Publicerad

Starburst – ett av spelen på Leovegas.com.

Foto: Marcus Ericsson/TTBild 1 av 2
Bild 2 av 2

1 / 3

Starburst – ett av spelen på Leovegas.com.
Starburst – ett av spelen på Leovegas.com. Foto: Marcus Ericsson/TT

Leovegas

Leovegas-aktien fortsätter den positiva utvecklingen efter att bolaget redovisat sin delårsrapport under onsdagen. Kursrörelserna indikerar att rädslan för kursfall tilltog inför rapporten, men att rapporten hade en lugnande effekt på många investerare som pressade upp kursen till en ny högstanivå.

Brottet upp genom motstånd från en tidigare topp vid cirka 74 kronor ger därmed en köpsignal som öppnar upp för fortsatt utveckling innanför trendkanalen.

Ytterligare styrketecken i forma av positiv volymbalans och högt RSI – positivt momentum – indikerar att många investerare vill in i aktien vilket kan leda till ytterligare kursuppgång på kort sikt.

Investtechs rekommendation: Köp.

Annons
Annons
Bild 1 av 1

2 / 3

Atrium Ljungberg

En aktie som i stället visat svaghet efter redovisad delårsrapport är fastighetsbolaget Atrium Ljungberg. Kursen har utlöst en säljsignal från en rektangelformation vilken indikerar att det nu är en övervikt investerare som vill komma ur aktien, vilket kan leda till fortsatt säljpress. Enligt Investtechs forskning har aktier med denna säljsignal följts av en kommande utveckling som är svagare än genomsnittlig börsutveckling på tre månaders sikt.

Aktien visar dock positiva egenskaper som gör att det ännu kan vara idé att avvakta med att sälja. På lång sikt befinner sig aktien strax över golvet i en stigande trendkanal och det finns stöd från tidigare kursbottnar, i första hand vid 130–131 kronor. Insiderköp i augusti och september är också ett styrketecken. Samlat är rekommendationen att behålla aktien, men en slutkurs under 130 kronor kommer vara en negativ signal.

Investtechs rekommendation: Behåll

Annons
Annons
Bild 1 av 1

3 / 3

Bravida

Bravida redovisar sin delårsrapport den 10 november och kursrörelserna inför rapporten indikerar att pessimismen bland investerare tilltar. Kursen har utlöst en säljsignal från en rektangelformation vilket i första hand öppnar upp för fortsatt nedgång till stödet vid 54 kronor.

Insiderhandeln är negativ efter att två försäljningar till ett samlat värde av cirka 2,7 miljoner kronor rapporterats under perioden augusti till och med september.

Investtechs rekommendation: Sälj.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons