Annons

Tre män åtalas för gruppvåldtäkt i Fittja

Tre män åtalas för att ha våldtagit en kvinna i ett trapphus i Fittja söder om Stockholm. Arkivbild.
Tre män åtalas för att ha våldtagit en kvinna i ett trapphus i Fittja söder om Stockholm. Arkivbild. Foto: Maja Suslin/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Tre män åtalas misstänkta för att ha våldtagit en kvinna i ett trapphus i Fittja söder om Stockholm, skriver Metro. Kvinnan misshandlades svårt i samband med våldtäkterna. Bland annat ska en av gärningsmännen ha slagit hennes huvud mot en trappa med sådan kraft att hon förlorade medvetandet.

Männen åtalas för grov våldtäkt och ytterligare två personer åtalas för medhjälp. De har enligt åtalet bidragit till det numerära övertaget gentemot kvinnan genom att "skratta och filma delar av händelsen med mobiltelefon".

Polisen tror att fler än de fem nu åtalade personerna kan ha varit inblandade i händelsen. Upp till 20 män kan ha varit inblandade, enligt Metro.

Våldtäkterna inträffade i augusti 2016. Kvinnan hade slagit följe med en grupp män som hon träffat i Fittja centrum. Polisen har tidigare sagt till Dagens Nyheter att männen misstänks ha riktat in sig på särskilt utsatta kvinnor.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons