Annons

Trump gjorde tummen upp med föräldralös

President Trump kritiseras för att ha gjort "tummen upp" på en bild med en föräldralös bebis. Bilden är från ett tidigare tillfälle.
President Trump kritiseras för att ha gjort "tummen upp" på en bild med en föräldralös bebis. Bilden är från ett tidigare tillfälle. Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP/TT
Under strecket
TT
Publicerad

USA:s president Donald Trump har hamnat i blåsväder angående sitt besök i El Paso, Texas, efter förra helgens masskjutning i staden.

På en bild som presidentens fru Melania Trump lagt ut på Twitter syns en leende Melania hålla i en bebis medan Donald Trump gör tummen upp med ett brett leende. Den två månader gamla bebisen förlorade båda sina föräldrar när den misstänkte skytten, 21-årige Patrick Crusius, öppnade eld i en Walmart-butik i El Paso den 3 augusti.

På Twitter rasar nu människor kring presidentparets till synes goda humör på fotot, som uppfattas som respektlöst. Personal på sjukhuset beskriver samtidigt att presidenten verkade "sakna empati" under besöket, rapporterar The Guardian.

Vita huset tillät inte media att medverka under Trumps besök på sjukhuset, där åtta överlevande från massakern fortsatt vårdas. Presidenten träffade dock inte någon av de åtta – tre av dem på grund av skadebilden och de övriga fem på grund av att de tackade nej till inviten.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons