Annons

Trump om Cohens inspelningar: Sorgligt

Michael Cohen, tvåa från vänster i bild, hörs diskutera någon form av betalning med president Trump i inspelningar. Arkivbild.
Michael Cohen, tvåa från vänster i bild, hörs diskutera någon form av betalning med president Trump i inspelningar. Arkivbild. Foto: Seth Wenig/AP/TT

"Vilken sorts advokat spelar in sin klient?"

Det frågar sig USA:s president Donald Trump på Twitter efter att ljudinspelningar av honom och hans tidigare advokat Michael Cohen nått offentligheten.

Under strecket
TT
Publicerad

"Är det här första gången, har aldrig hört talas om det? Varför stannades (klipptes) inspelningen abrupt när jag förmodligen sade positiva saker?"

Cohen har nu själv en advokat, Lanny Davis, som säger att inspelningarna beslagtogs i de razzior som polis gjorde i Cohens hem och kontor i april.

Enligt Davis kan man höra hur Trump och Cohen diskuterar möjligheterna till att betala för att stoppa en tidigare Playboy-modell från att berätta om en påstådd affär med Trump i en tidning. Advokaten har gett ett av banden till CNN , som publicerade klippet på tisdagskvällen. Ljudkvaliteten är dock låg.

Trumps advokat Rudy Giuliani säger att inspelningarna inte bevisar något och att någon sådan betalning aldrig gjordes.

Michael Cohen utreds sedan en tid tillbaka av federala åklagare. Han misstänks enligt nyhetsbyrån Reuters också för att ha brutit mot valkampanjlagar med en utbetalning till den före detta porrstjärnan som kallar sig Stormy Daniels, som också påstår sig ha haft en affär med Trump.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons