Annons

Källor: Trump pratade med Xi om Biden redan i juni

Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Pablo Martinez Monsivais / TT NYHETSBYRÅN
Under strecket
Louise Cassemar / Omni
Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump tog upp de demokratiska presidentaspiranterna Joe Biden och Elizabeth Warren i ett samtal med Kinas president Xi Jinping i juni i år, rapporterar CNN och hänvisar till två källor som känner till samtalet.

I samtalet ska Trump också ha sagt till Xi att han inte skulle uttala sig om protesterna i Hongkong så länge handelssamtalen fortsatte.

Enligt CNN ska Vita huset ha sparat inspelningen av samtalet på samma högsäkerhetsserver som också användes för att spara samtalet som Trump hade med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj om Biden.

Vita huset har svarat att världsledare måste kunna tala fritt med presidenten och att det är anledningen till att telefonsamtalen hållits hemliga.

Kinesisk diplomat: Vi vill inte bli inblandade edition.cnn.comI går sa Trump att Kina borde utreda Joe Biden och hans son washingtonpost.comTidigare Trump-sändebud: Ukrainare gav Giuliani felaktig information om Biden och hans sonwashingtonpost.comAmerikanska diplomater satte press på Ukraina att utreda Bidennytimes.com
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons