Annons

Trump: Riksrätten var ”en hemsk prövning”

Efter reklamen visas:
Trump: En hemsk prövning
Under strecket
Nyhetsbyrån TT
Uppdaterad
Publicerad

President Donald Trump säger att han varit med om en ”hemsk prövning” som genomförts av väldigt oärliga och korrupta människor när han talade vid den årliga bönefrukosten i Washington. Han gav sig på partikollegan Mitt Romney, som röstade för en fällning i riksrätten.

Trump möttes av en lång applåd när han på torsdagen klev upp i Vita husets talarstol.

– Vi har alla gått igenom mycket, och förmodligen förtjänar vi alla den där applåden för det har varit en väldigt orättvis situation, säger presidenten.

Trump beskriver sin ämbetsperiod, och Demokraternas opposition mot hans styre, som en treårig häxjakt.

Hans tal direktsändas av flera stora tv-bolag..

– Vi genomgick ett helvete. Orättvist. Vi gjorde ingenting fel, ingenting fel. Jag har gjort fel i mitt liv, jag erkänner det. Inte med flit, men jag har gjort fel. Men slutresultatet är detta, säger Trump och håller upp tidningen Washington Post, vars förstasida pryds av rubriken "Trump frikänd".

Därefter räcker presidenten tidningen till USA:s första dam Melania Trump.

– Vi tar med den här hem, älskling. Kanske kan vi rama in den. Det är första gången jag fått en positiv rubrik i Washington Post.

"Ondskefullt"

Presidenten beskriver sina motståndares agerande som "ondskefullt och korrupt".

– Jag hoppas att det här inte händer någon annan president någonsin. Jag vet inte om någon annan president hade kunnat klara av det.

Trump pekar ut demokraten Adam Schiff, som hade en framträdande roll i riksrättsprocessen, samt den sparkade FBI-chefen James Comey som särskilt klandervärda.

– Om det här hade hänt president Obama hade många personer suttit i fängelse i många, många år, säger Trump.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons