Annons

Trump till ny attack: ”Rasistiska bråkstakar”

USA:s Donald Trump twittrade under måndagen den senaste i raden av attacker mot fyra kvinnliga kongressledamöter.
USA:s Donald Trump twittrade under måndagen den senaste i raden av attacker mot fyra kvinnliga kongressledamöter. Foto: Alex Brandon/TT

Donald Trump går återigen till attack mot de fyra kvinnliga kongressledamöterna som han tidigare kritiserat. ”Unga, oerfarna och inte särskilt smarta”, skrev presidenten på Twitter under måndagseftermiddagen.

Under strecket
Publicerad

USA:s president Donald Trump tar till Twitter för att återigen kritisera de demokratiska kongressledamöterna Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Ohmar, Ayanna Pressley och Rashida Tlaib.

”’The squad’ är en väldigt rasistisk grupp bråkstakar som är unga, oerfarna och inte särskilt smarta. De drar det en gång i tiden storslagna demokratiska partiet mot vänster, och var emot humanitärt bistånd vid gränsen... Och är nu emot ICE och Homeland Security. Så dåliga för vårt land!”, skrev han under måndagseftermiddagen.

Fejden mellan Donald Trump och de fyra demokraterna, som kallas ”the squad”, har pågått sedan presidenten förra veckan uppmanade dem att ”åka hem” till länderna de kom ifrån. Alla är amerikanska medborgare, och alla utom en är födda i USA.

Dag Blanck, professor i nordamerikastudier vid Uppsala universitet, har tidigare sagt till SvD att attackerna är en del av Trumps taktik inför nästa val.

– Det här främlingsfientliga uttalandet är en del av hans modus operandi, och har varit under lång tid, även innan han blev president. Det är politiskt, många av hans stödtrupper delar hans åsikter. Trump är angelägen om att behålla sina kärnväljare och återvalskampanjen har börjat.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons