Annons

Trump: ”Våra tankar och böner är med honom”

Reaktionerna efter skjutningen av kongressledamöterna på baseballplanen i Virginia är starka. Amerikanska topp-politiker sänder sina tankar till de skadade och hyllar polisens insats.

Under strecket
Publicerad
Foto: Pablo Martinez Monsivais/APBild 1 av 1

1 / 7

Donald Trump

Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP

”Steve Scalise, en sann vän och patriot, har blivit svårt skadad men kommer att bli bra igen. Våra tankar och böner är med honom” twittrade Trump cirka en halvtimme efter att nyheten om skjutningen anlänt.

Annons
Annons
Foto: Stuart Villanueva/TTBild 1 av 1

2 / 7

Gabrielle Giffords

Foto: Stuart Villanueva/TT

Den före detta demokratiska kongressledamoten Gabrielle Giffords sköts i huvudet under ett möte med väljare i Tuscon, Arizona 2011. Sex personer dog i attacken, ytterligare 13 skakades och Giffords fick livsförändrande skador. Strax efter attacken i Virginia twittrade hon: ”Mitt hjärta är med mina före detta kollegor och deras familjer och arbetskamrater”.

Annons
Annons
Foto: J. Scott Applewhite/APBild 1 av 1

3 / 7

Paul Ryan

Foto: J. Scott Applewhite/AP

Representanthusets talesman, republikanen Paul Ryan, sände en tanke till Scalise samt ”de modiga poliserna, och andra som befann sig i skottlinjen”.

Annons
Annons
Foto: J. Scott Applewhite/APBild 1 av 1

4 / 7

Ted Cruz

Foto: J. Scott Applewhite/AP

Den amerikanske senatorn Ted Cruz, som länge var kvar i kampen om att bli republikanernas presidentkandidat, ”ber för sina vänner och kollegor som var med om dagens fruktansvärda skjutning”.

Annons
Annons
Foto: Jim Cole/APBild 1 av 1

5 / 7

Rand Paul

Foto: Jim Cole/AP

Senatorn, och tidigare republikanske presidentkandidaten, Rand Paul var själv på plats när skjutningen inträffade. Till CNN berättade han att ”det skulle ha blivit en massaker utan polisens insats och att ingen skulle ha överlevt utan dem”.

Annons
Annons
Foto: Paul Sancya/APBild 1 av 1

6 / 7

Marco Rubio

Foto: Paul Sancya/AP

Republikanen Marco Rubio, också han känd från fjolårets presidentvalskampanj twittrade kort: ”Ber för Steve Scalise, hans team och polisen”.

Annons
Annons
Foto: Evan Vucci/APBild 1 av 1

7 / 7

Elizabeth Warren

Foto: Evan Vucci/AP

Demokraternas senator, och tidigare talman, Elizabeth Warren sänder sina tankar till ”Steve Scalise, de andra skadade och den modiga polisen som skyddar oss varje dag”.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons