Annons

”Trump ville få minister att försvara Ukrainasamtal”

Donald Trump och William Barr, arkivbild.
Donald Trump och William Barr, arkivbild. Foto: Evan Vucci/AP
Under strecket
Helena Sällström / Omni
Publicerad

USA:s president Donald Trump ville att justitieminister William Barr skulle hålla en presskonferens och deklarera att inga lagar brutits i samtalet där presidenten uppmanade Ukrainas president att utreda den politiske rivalen Joe Bidens son. Det uppger källor för Washington Post.

Barr höll ingen sådan pressträff men Trump uppges de senaste veckorna ha återkommit till frågan i samtal med sin krets och sagt att han önskar att ministern skulle ha gjort det.

Tidningen skriver att justitiedepartementet de senaste veckorna har försökt skapa distans till Vita huset, särskilt i frågor som rör den pågående kontroversen kring Trumps kontakter med Ukraina och rättsprocessen som de gett upphov till.

Vita huset ska ha gjort sin förfrågan ungefär samtidigt som utskriften av samtalet släpptes i septemberwashingtonpost.comDet är oklart hur tydligt önskemålet om pressträffen formuleratsaxios.comInte första gången som presidenten försökt få tjänstemän att gå ut till försvarnytimes.comDet här har hänt i turerna kring Ukrainawashingtonpost.com
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons