Annons

Källor till NY Times: Trumps fru ändrade sitt tal själv

Donald Trumps fru Melania Trump såg själv till att få sitt tal till Republikanernas konvent ändrat, rapporterar The New York Times, som djupdykt i hur det gick till.

Under strecket
TT
Publicerad

Melania Trump.

Foto: J. Scott Applewhite/APBild 1 av 1

Melania Trump.

Foto: J. Scott Applewhite/APBild 1 av 1
Melania Trump.
Melania Trump. Foto: J. Scott Applewhite/AP

Resultatet är välkänt: fru Trumps tal var delvis ett plagiat av Barack Obamas fru Michelles 2008, när hon befann sig i samma situation i vid Demokraternas konvent.

Men planen var egentligen en annan, enligt tidningens källor. Uppdraget hade gått till två meriterade talskrivare, Matthew Scully och John McConnell, som bland annat medförfattat före detta presidenten George W Bushs tal till nationen efter 11 september-attackerna.

De skrev sitt tal. Veckorna gick. De hörde ingenting mer. Under tiden var Melania Trump inte nöjd, och strök nästan allt. Hur mycket hon sedan fått hjälp av andra är oklart, men resultatet var att hon blev gjord till åtlöje. På Twitter skojades det om att hon även sagt "I have a dream".

– Det ska bara inte hända. Det här talet var öppet mål: en framgångsrik, attraktiv invandrare som pratar om sin man, säger Matt Latimer, som varit talskrivare åt Bush.

Ironin stannar inte vid att talet var en plankning av just en demokratisk presidentfru. BBC rapporterar att Michelle Obamas ord författades av en talskrivare som jobbat åt Donald Trumps rival Hillary Clinton.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons