Annons

Tunga M-distrikt vill få bort Wallström

Trycket på Moderaterna om att väcka en misstroendeförklaring mot utrikesminister Margot Wallström ökar. Tunga distrikt i Skåne ställer sig bakom alternativet. Även det moderata ungdomsförbundet Muf vill sätta press på Wallström.

Under strecket
Publicerad
Foto: Henrik Montgomery/TTBild 1 av 2

Moderatledaren Anna Kinberg Batra.

Foto: Jessica Gow/TTBild 2 av 2
Foto: Henrik Montgomery/TTBild 1 av 2

Moderatledaren Anna Kinberg Batra.

Foto: Jessica Gow/TTBild 2 av 2
Foto: Henrik Montgomery/TT

Utrikesminister Margot Wallström (S) har fått en hyreslägenhet via det skandalomsusade fackförbundet Kommunal. Wallström menar fortfarande att Kommunals ordförande ljög eller gav henne felaktiga uppgifter när hon fick bostaden.

I söndagens debatt i Agenda i SVT fick statsminister Stefan Löfven kommentera händelsen och sa då att Wallström borde ha ordnat boende på annat sätt, samtidigt som han sa att inget fel begåtts.

Moderatledaren Anna Kinberg Batra manas nu på av tunga M-distrikt i Skåne som vill att partiet riktar en missförtroendeförklaring mot Wallström.

– I Sverige är vi inte vana vid misstroendevotum, lika lite som nyval och annat. Men vi tycker också att det är läge i det här fallet, säger Lars-Ingvar Ljungman, ordförande för M i Skåne, till Aftonbladet.

Moderatledaren Anna Kinberg Batra.
Moderatledaren Anna Kinberg Batra. Foto: Jessica Gow/TT

**Enligt honom står **Margot Wallström i "tacksamhetsskuld" till Kommunal, vilket påverkar hennes oberoende som minister. Christian Gustavsson, som är M-ordförande i Östergötland, ställde sig också bakom ett sådant krav.

Margot Wallström verkar ha en sällsynt bra förmåga att ställa till det för sig.

Anna Kinberg Batra sa under söndagens debatt att det inte är aktuellt med ett misstroendevotum mot utrikesministern.

– Margot Wallström verkar ha en sällsynt bra förmåga att ställa till det för sig, men jag tycker i dag inte att det är seriöst att väcka misstroende mot henne. Det är ett instrument att använda i väldigt extrema, egentligen politiska situationer.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons