Annons

S-veteraner kritiska: ”Aldrig låtit så här”

Tunga S-veteraner är kritiska mot partiledningens strategi och retorik, skriver Aftonbladet.

– Jag utgår ifrån att det är partiledningen som har bestämt att vi ska ha det här innehållet och retoriken. Det tycker jag inte om, säger Margareta Winberg till tidningen.

Under strecket
Publicerad

Margareta Winberg och Lena Hjelm-Wallén är kritiska mot partiledningens strategi.

Foto: Noella Johansson /TT, Maja Suslin/TTBild 1 av 1

Margareta Winberg och Lena Hjelm-Wallén är kritiska mot partiledningens strategi.

Foto: Noella Johansson /TT, Maja Suslin/TTBild 1 av 1
Margareta Winberg och Lena Hjelm-Wallén är kritiska  mot partiledningens strategi.
Margareta Winberg och Lena Hjelm-Wallén är kritiska mot partiledningens strategi. Foto: Noella Johansson /TT, Maja Suslin/TT

I senaste SvD/Sifo-mätningen hade Socialdemokraterna rasat till historiskt låga 25,2 procent av väljarstödet. I DN/Ipsos landade partiet på 24 procent.

S presenterade nyligen flera förslag med syfte att skärpa migrationspolitiken, där bland annat förslaget att barn till asylsökande som fått avslag inte ska få gå i skolan fanns med.

Socialdemokraternas retorik och strategi för att vinna över väljare från SD får kritik av veteraner inom S. Förre vice statsministern Margareta Winberg är oroad.

– Jag har varit i väldigt många valrörelser och det har aldrig låtit så här, säger hon till Aftonbladet.

Hon vill att partiledningen byter strategi.

– Jag utgår ifrån att det är partiledningen som har bestämt att vi ska ha det här innehållet och retoriken. Det tycker jag inte om. Men det går att ändra, säger Margareta Winberg till Aftonbladet.

Också förre finansministern Erik Åsbrink och Lena Hjelm-Wallén, tidigare utbildnings- och utrikesminister, uttrycker kritik mot den nuvarande partiledningen.

– Det är självklart att vi inte kan var så mycket mer öppna än EU. Men i dag, då det inte är någon större flyktingström, behöver man inte hålla fram att vi ska ligga på EU:s lägsta nivå, säger Lena Hjelm-Wallén till Aftonbladet.

Efter reklamen visas:
Mellan raderna SOCIALDEMOKRTAERNAS DÅLIGA SIFFROR
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons