Annons

SL: Man kan absolut lita på kollektivtrafiken i Stockolm

SL:s problem har fortsatt hela veckan. På torsdagsmorgonen orsakade tekniska fel att tunnelbanan både stod stilla och drogs med stora förseningar.

– Jag ser väldigt allvarligt på de senaste dagarnas problem, säger trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M).

Under strecket
Publicerad

Arkivbild.

Foto: Tomas OneborgBild 1 av 1

Arkivbild.

Foto: Tomas OneborgBild 1 av 1
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Tomas Oneborg

Vid ungefär kl 11.30 på torsdagsförmiddagen löstes problemen i tunnelbanan.

– Det har varit en jobbig vecka för oss alla men jag tycker att man kan absolut fortsätta lita på kollektivtrafiken i Stockolm, säger Aleksander Krajisnik på SL:s presstjänst.

Veckan inleddes med att snö och kyla slog ut växlar i pendeltågstrafiken. Det fortsatte med att många bussar körde fast i det halkiga väglaget.

På torsdagsmorgonen uppstod nya problem – i tunnelbanan.

Ett ställverksfel mellan Brommaplan och Fridhemsplan gör att gröna linjen står still. Ersättningsbussar är insatta mellan Islandstorget och Sankt Eriksplan. Men SL hänvisar i första hand till alternativa resvägar.

– Vi har tagit bussar från innerstaden för att täcka upp. Det innebär en viss utglesning i turtätheten där, säger Johan Nordenblank.

Även mellan Akalla och Kista på den blå linjen har det varit stopp. Anledningen var ett växelfel. Trafiken var åter igång strax före klockan åtta men med stora följdförseningar.

Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) har precis haft ett möte med SL där de har gått genom veckans olika händelser:

– Jag ser väldigt allvarligt på de senaste dagarnas problem. Det började med att väder och vind, snöröjning och is förstörde för busstrafik och pendeltågtrafiken och senare under veckan har det gått över till tekniska problem i bland annat tunnelbanan. Summan av detta har lett till en situation som jag och resenärerna är inte nöjda med. Vi ska inte nöja oss med något annat än att det ska fungera.

Kristoffer Tamsons har bland annat bett SL göra en översyn och riskanalys av kommande underhållsarbete.

– Allt för att minimera risken för att få fler störningar i trafiken på grund av underhåll.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons