Annons

Tusentals kan få gå från Ericsson i sommar

Redan till sommaren väntar varsel på runt 3 000–4 000 anställda i Ericsson, erfar SvD Näringsliv. Telekomjättens pressade ledning räknar också med att ytterligare flera tusen måste gå när bolaget måste hitta nya besparingar på 10 miljarder kronor, uppger källor.

Under strecket
Publicerad

Ericssons ordförande Leif Johansson och vd Hans Vestberg är under stor press. (Bild från Ericssons stämma i april.)

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Ericssons ordförande Leif Johansson och vd Hans Vestberg är under stor press. (Bild från Ericssons stämma i april.)

Foto: Magnus Hjalmarson Neideman
Ericssons ordförande Leif Johansson och vd Hans Vestberg är under stor press. (Bild från Ericssons stämma i april.)
Ericssons ordförande Leif Johansson och vd Hans Vestberg är under stor press. (Bild från Ericssons stämma i april.) Foto: Magnus Hjalmarson Neideman

Ericssons högsta ledning med vd Hans Vestberg och styrelseordförande Leif Johansson i spetsen är under stor press. På aktiemarknaden är förtroendet sargat. På ett år har kursen backat med 35 procent. Bolaget planerar nu att säga upp 3 000–4 000 personer under sommaren, kan SvD Näringsliv avslöja.

Det handlar om minskade kostnader på 10 miljarder kronor som måste till.

Men i koncernledningen är uppfattningen nu att det inte räcker.

Fler och betydligt mer drastiska åtgärder diskuteras därför. Det nuvarande målet om en resultatförbättring på 9 miljarder kronor jämfört med 2014 är hotat eftersom Ericssons försäljning krymper. Hans Vestberg och övriga i koncernledningen konstaterade vid ett möte så sent som i maj i år att bolaget måste göra mer än vad man tidigare planerat för att ha en chans att nå målet. Detta enligt uppgifter till SvD Näringsliv.

Annons
Annons

Men tiden börjar bli knapp för att hitta snabba kostnadsbesparingar.

Det handlar om minskade kostnader på 10 miljarder kronor som måste till för att Ericsson ska kunna nå löftet. Att antalet anställda drastiskt måste minska är det alternativ som diskuteras nu, enligt källor till SvD. Den som mest uppges förstå allvaret av försäljningstappet och det i princip fördubblade behovet av att kapa kostnader och som försöker driva frågan i koncernledningen är Ericssons finanschef Jan Frykhammar.

Trots att över 400 miljarder kronor har satsats på forskning och förvärv de senaste tio åren är Ericssons börsvärde bara 200 miljarder kronor.

Enligt uppgifter inifrån Ericsson kommer ett stort antal anställda behöva söka om sina jobb, vilket kan vara ett första steg för att identifiera vilka som kan få lämna bolaget.

Inga beslut ska vara fattade än men pressen på Ericsson ökar. Som SvD Näringsliv har skrivit tidigare har bolaget expanderat under Hans Vestbergs tid som vd. Antalet anställda har ökat från 82 500 år 2010 när han tog över efter Carl-Henric Svanberg till 116 300 i slutet av 2015. Det en ökning med 34 000 personer. Och trots att över 400 miljarder kronor har satsats på forskning och förvärv de senaste tio åren är Ericssons börsvärde bara 200 miljarder kronor. Lönsamheten har under perioden fallit dramatiskt.

På aktiemarknaden höjs nu röster för att Ericsson behöver bli betydligt mer effektivt. I en färsk analys från Nordea konstateras att Ericsson under åren 2001–2004, i kölvattnet av telekomkrisen, minskade sin kostnadsmassa till 40 miljarder kronor per år.

Annons
Annons

Men sedan dess har de årliga kostnaderna svällt till 60 miljarder kronor trots att försäljningen inte har ökat nämnvärt.

Enligt SvD Näringslivs källor har vd Hans Vestberg tidigare varit skeptisk till stora kostnadsprogram som drabbar anställda.

Enligt Nordea borde Ericsson kunna komma ned till nivån 40 miljarder per år igen utan att förlora i konkurrenskraft. Men för att nå dit behöver Hans Vestberg och ledningen säga upp motsvarande 15 000 anställda och minska Ericssons produkt- och tjänsteutbud genom att avveckla verksamhet, menar källor i Ericsson till SvD Näringsliv.

Ericsson har bland annat kritiserats för att ha en allt för bred produktportfölj som både kräver många anställda men också driver kostnader. Men att lämna några områden nu verkar inte vara aktuellt. Det är snarare osthyveln som ska fram vilket uppges beröra 3 000-4 000 anställda.

Enligt SvD Näringslivs källor har vd Hans Vestberg tidigare varit skeptisk till stora kostnadsprogram som drabbar anställda. Han och Ericssonledningen har i stället betonat vikten av att bolaget måste satsa och växa. Även ordförande Leif Johansson har enligt personer med god insyn i Ericsson varit tveksam till kraftiga personalneddragningar i synnerhet om det drabbar svenska ingenjörer.

Men med ett förtroende hos ägarna som i det närmaste befinner sig i fritt fall så tvingas ledning och styrelse vidta åtgärder. När SvD Näringsliv i fredags förra veckan träffade Hans Vestberg svarade han så här på frågan om det krävs fler besparingar:

– Kostnadsbesparingar jobbar vi med hela tiden. Sedan har vi ett stort program som adresserar den fasta kostnadsbasen, sedan måste vi göra dimensioneringar utifrån marknaden som vi pratade om i första kvartalet. Vi dimensionerade ned till exempel vår installationstjänst när marknaden kom ned.

Så du har inget stort nytt kostnadsprogram i bakfickan?

– Jag tror att de 9 miljarderna är rätt stort, det är ett fast belopp och ett nettobelopp som vi tar ut 2017. Där har vi bra progress, men mycket kvar att göra.

Ericsson kommer med sin rapport för andra kvartalet den 19 juli. Det har under ett par veckor spekulerats på marknaden om att bolaget kommer få svårt att nå upp till analytikernas vinstförväntningar.

Även internt finns en oro för att visa korten. Man letar efter kommande intäkter i längre kontrakt som man kan visa upp redan nu. Men det ser svårt ut, säger en person på Ericsson.

Att leverera ett nytt stort sparpaket kan eventuellt flytta fokus från ytterligare en resultatbesvikelse. Tidigare har Hans Vestberg inte varit främmande för att gå ut med kostnadsbesparingar mellan två kvartalsrapporter.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons