Annons

Tusk: Särskild plats i helvetet för dem

Brexitanhängare utan plan – det finns en särskild plats i helvetet för dem. EU-toppen Donald Tusk sa på en presskonferens att han länge funderat på hur det särskilda stället ser ut.

Under strecket
TT
Publicerad

Donald Tusk

Foto: Francisco Seco/AP

Donald Tusk

Foto: Francisco Seco/AP
Donald Tusk
Donald Tusk Foto: Francisco Seco/AP

EU:s permanente rådsordförande Donald Tusk säger att han hoppas att Theresa May kommer till Bryssel med realistiska förslag för hur man ska gå vidare med brexitprocessen eftersom EU inte tänker omförhandla utträdesavtalet..

Tusk, som talade på en gemensam presskonferens med Irlands premiärminister Leo Varadkar, upprepade EU:s ståndpunkt att nödlösningen för att garantera en fortsatt öppen gräns på Irland – backstop på brexitengelska – måste vara kvar i utträdesavtalet.

– Jag har undrat hur det där särskilda stället i helvetet ser ut, för dem som drev på för brexit utan att ha minsta plan på hur man skulle genomföra det säkert, sade Tusk.

Varadkar sade att det förslag som röstats ner i det brittiska parlamentet var "det bästa tänkbara". Han tillade att den politiska instabiliteten i Storbritannien är ytterligare ett bevis för varför backstop behövs.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons