Dagens namn: Helena, Elin
onsdag 31 juli kl. 06.38

Två anhållna i Fagersta för mord

Mord och mordförsök i Mellansverige, primärvalsdebatt för Demokraterna och Nordkorea har avfyrat ännu fler kortdistansrobotar. Här är morgonens viktigaste nyheter.

En spricka mellan vänster- och högerorienterade presidentkandidaterna i Demokratiska partiet blev tydlig i nattens primärvalsdebatt i Detroit. Framförallt var det kandidaterna Bernie Sanders och Elisabeth Warren som på egen hand duellerade mot resten av kandidaterna i frågor som sjukvård, invandring och klimat.

Under gårdagsnatten anhölls två personer misstänkta för mord på en kvinna, som hittats död i en lägenhet i Fagersta tidigare under kvällen. Gripandet skedde endast timmar efter att ett mordförsök skett i värmländska Karlstad. Detta var det andra mordförsöket på lika många nätter i staden.

För andra gången på kort tid avfyrade Nordkorea kortdistansrobotar, rapporterar sydkoreanska medier. Tidigt på onsdagsmorgonen lokal tid ska diktaturen ha skickat iväg flera robotar från Hodo-halvön på landets östkust. Bedömare tror att Nordkorea vill visa sin styrka inför den USA-Sydkorea-gemensamma militärövningen som ska inledas snart.

Igår avslutades den första dagen i rättegången mot rapparen ASAP Rocky, och återupptas inte förrän på torsdag. Då kan man istället passa på att hålla ögonen på Spotify i dag – som släpper kvartalsrapport – och den amerikanska riksbankens, som väntas lämna räntebesked på eftermiddagen.

Glass i stora lass?
Glass i stora lass? Foto: FREDRIK SANDBERG/TT

Iskallt i glassbranschen

Nej, riktigt så illa är det kanske inte. Men faktum är att trots den senaste veckans värmebölja når inte glassförsäljningen upp till fjolårets rekordnivåer i Sverige, visar en prognos från Svensk Handel. Å andra sidan är det kanske inte så konstigt – fjolårets sommar bjöd ju inte bara på rekordväder, utan även på ett fotbolls-VM som fick ut svenskarna på gatorna.

Sommarquiz med SvD

Det är onsdag, och oavsett om du ligger i den berömda hängmattan eller sitter på kontoret muntrar det alltid upp med lite frågesport. Här har SvD sammanställt fyra stycken kluriga quiz med sommartema.

Annons
Annons
Annons