Annons

Fjärde person gripen efter lastbilstragedi

Polis vid platsen där de 39 personerna hittades döda i en lastbilscontainer.
Polis vid platsen där de 39 personerna hittades döda i en lastbilscontainer. Foto: Kirsty O'Connor/AP/TT

En fjärde person har gripits sedan 39 personer hittats döda i lastbilscontainer öster om London.

Det finns uppgifter om att flera av offren kan ha varit vietnamesiska medborgare. En kvinna ska ha skickat sms inifrån containern.

Under strecket
Nyhetsbyrån TT, Annica Lindström
Publicerad

Polisen meddelar att en 48-årig man från Nordirland har gripits på flygplatsen Stansted, misstänkt för dråp och människosmuggling, rapporterar Reuters. Tidigare under fredagen greps en man och en kvinna på samma misstankar. De är båda 38 år och greps i Warrington i norra England, enligt polisen.

Det var under natten till i onsdags som de 39 personerna hittades döda i ett kylutrymme i containern på en lastbil i Gray, utanför London. 31 av dem var män och åtta kvinnor.

Lastbilschauffören, en 25-årig man från Nordirland, är gripen sedan tidigare misstänkt för mord och är fortfarande frihetsberövad.

Mordutredningen är en av de största i brittisk historia och flera razzior har genomförts på adresser som kopplats till den gripne föraren.

Arbetet med att identifiera offren har fortsatt under fredagen. Polisen meddelar att alla 39 offers dödsorsak kommer att utredas. Elva av offren har flyttats med ambulans från hamnen i Tilbury till sjukhuset i Broomfield.

Under fredagen kom också nya uppgifter om lastbilens och containerns rutt. GPS-data visar att lastbilen åkt fram och tillbaka mellan Storbritannien och kontinenten dagarna innan kropparna hittades.

Spekulationerna om hur de kinesiska medborgarna tagit sig in i lastbilen har också fortsatt. Enligt belgiska myndigheter är det ändå ”mycket osannolikt” att offren tog sig in i containern i hamnen i Zeebrugge, varifrån den kom till Purfleet i Storbritannien, skriver BBC.

Enligt Dirk De Fauw, ordförande för hamnen i Zeebrugge och borgmästare för Bruges, sa till VRT News att det praktiskt taget är omöjligt att öppna sigillet, stoppa in 39 personer i en trailer, lägga på ett nytt sigill och lossa trailern utan att någon märker det.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons