Annons

Två män döms för våldtäkt mot barn

Två män döms till fleråriga fängelsestraff för flera sexualbrott mot en underårig pojke. Arkivbild.
Två män döms till fleråriga fängelsestraff för flera sexualbrott mot en underårig pojke. Arkivbild. Foto: Naina Hel n Jåma/TT
Under strecket
TT
Publicerad

Två män från Sundsvallstrakten, i 40- respektive 60-årsåldern, döms för våldtäkt mot barn och flera andra sexualbrott efter att ha utnyttjat en pojke i de lägre tonåren.

Den äldre mannen döms till fängelse i fem och ett halvt år medan den yngre får ett kortare fängelsestraff, tre år och nio månader.

I domen skriver Sundsvalls tingsrätt att männen borde ha insett att pojken var yngre än 15 år gammal när de förgrep sig på honom.

Männen ska ha kommit i kontakt med pojken på dejtingappen Cruiser men senare använt andra appar för att hålla kontakt med honom. Vid flera tillfällen har männen hämtat pojken med sina bilar och övergreppen har sedan skett på avskilda platser, bland annat i den ene mannens sommarstuga.

Övergreppen skedde 2016 och ett vittne har uppgett för rätten att pojken under sommarlovet det året mådde mycket dåligt och hade kontakt med barn- och ungdomspsykiatrin.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons