Annons

Twitter: ”Enorma risker för vissa användare”

Twitters vd Jack Dorsey.
Twitters vd Jack Dorsey. Foto: TT
Under strecket
Nina Latvala / Omni Ekonomi
Publicerad

Twitter uppger i ett uttalande att man är ”tacksam” mot FBI och det amerikanska justitiedepartementet för att de två tidigare Twitter-anställda åtalats efter anklagelserna om att de har spionerat åt den saudiska regimen.

Techjätten hävdar att det endast är en liten grupp anställda som har tillgång till personlig data, men säger sig också förstå ”hur långt dåliga aktörer är villiga att gå för att underminera vår tjänst”.

”Vi förstår de enorma risker som många av våra Twitter-användare utsätter sig för i syfte att dela sin syn på världen och hålla makthavare ansvariga”, skriver man enligt AP.

Två tidigare anställda anklagas för att ha samlat in data från konton som bland annat tillhör saudiska regimkritikerapnews.comTwitter upptäckte att en av männen olovligen hade samlat på sig data från över 6 000 konton och han stängdes av 2015reuters.comEn tredje man – en saudisk medborgare – anklagas för att ha fungerat som mellanhand (betallänk)wsj.comEn av de konton som drabbats tillhör en regimkritiker som senare blev allierad med mördade Khashoggidirekt.omniekonomi.se
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons