Annons

Uppgifter: Twitter och Tiktok kan slås ihop

Foto: Lise Åserud / TT

Twitter och Tiktok har diskuterat en sammanslagning av de två medieplattformarna. Det rapporterar Wall Street Journal, med hänvisning till anonyma källor.

Under strecket
Publicerad

Enligt Wall Street Journal är samtalen preliminära och rör Tiktoks verksamhet i USA. Tidningen rapporterar samtidigt att en sammanslagning kan bli svår att genomföra, bland annat på grund av en presidentorder som Donald Trump nyligen utfärdat och som förbjuder Tiktoks moderbolag Bytedance från att genomföra transaktioner i USA.

Ordern börjar gälla inom 45 dagar från den 6 augusti, men Tiktok har redan sagt att de planerar att överklaga Trumps order.

Trump anser att Tiktok, som gör det möjligt för folk att dela videor med varandra, är ett möjligt hot mot USA:s nationella säkerhet på grund av att den har kinesiska ägare.

Enligt Wall Street Journal är en sammanslagning av Twitter och Tiktok osannolik. Tidningen pekar istället ut Microsoft som en mer sannolik köpare. Företaget, som grundades av Bill Gates och Paul Allen, är mycket större och har mer pengar än Twitter, även om en affär kan stöta på patrull på grund av USA:s konkurrenslagar.

Microsoft är så här långt det enda företag som offentligt uttryckt ett intresse för Tiktok. Företagets vd, Satya Nadella, meddelade nyligen i en bloggpost att hon har pratat med Trump om att köpa Tiktoks verksamhet i USA, Australien, Kanada och Nya Zealand.

Twitter avböjde att kommentera Wall Street Journals uppgifter, med hänvisning till att företaget inte kommenterar marknadsrykten.

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons