Annons

Tyfon hotar Sydostasiatiska spelen

Medaljörer från Vietnam, Filippinerna och Kambodja poserar på prispallen under de Sydostasiatiska spelen som pågår i Filippinerna.
Medaljörer från Vietnam, Filippinerna och Kambodja poserar på prispallen under de Sydostasiatiska spelen som pågår i Filippinerna. Foto: Tatan Syuflana/AP/TT

Den tropiska cyklonen Kammuri närmar sig Filippinerna.

Ovädret utgör en fara för de pågående Sydostasiatiska spelen.

Under strecket
TT
Publicerad

Över hundratusen människor har evakuerats i södra delen av landet och i huvudstaden Manila har den internationella flygplatsen stängts.

Samtidigt samlas omkring 8 750 idrottare och tränare i huvudstadsregionen för att delta i den hittills största upplagan av Sydostasiatiska spelen. Arrangörerna hoppas att över 500 miljoner tv-tittare ska följa de 56 sporterna.

Tyfonen väntas slå till på tisdagsmorgonen med vindbyar på 64 meter per sekund. Kammuri spås dra in över land omkring 30 mil söder om Manila, en region där det bor runt 13 miljoner människor.

Tävlingarna invigdes i lördags och ovädret har redan orsakat problem för flera sporter. Vindsurfingtävlingarna fick ställas in, medan triathlon fick avgöras tidigare än planerat.

Trots tyfonen kommer Sydostasiatiska spelen att fullföljas, enligt arrangörerna. Sista tävlingsdag blir den 11 december, som planerat.

Hemmanationen Filippinerna har börjat starkt och leder medaljligan med över 70 medaljer än så länge, före Vietnam och Malaysia.

Efter reklamen visas:
Tyfon på väg mot Filippinerna
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons